Istražimo zajedno svemir mogućnosti

po-RI-look

O projektu

po-RI-look je inicijativa mladih Centra tehničke kulture Rijeka kojoj je cilj navesti mlade da aktivno promišljaju svoj grad kroz upoznavanje s bogatom poviješću i kulturnim naslijeđem Rijeke. Promišljanje o multikulturalnosti i raznim identitetima grada odvija se svaki mjesec kroz jednu temu, odnosno look, a način na koji se pristupa temi uvijek je kreativan i prilagođen mladim ljudima (radionice, tribine, fotografiranje, snimanje videa, piknik, city game,…). Projekt je nastao po uzoru na volonterski projekt CTK Rijeka Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli, koji povezuje istraživanje grada Rijeke s novim tehnologijama. Naime, starijima građanima smo kulturno-tradicijskim programom približili nove tehnologije, a kod mladih smo priču okrenuli – približavamo im povijest i tradiciju Rijeke upravo preko novih tehnologija. Sudionici i sudionice Inicijative mladih po-RI-look po završetku projekta imaju pravo zatražiti Youthpass potvrdu koja opisuje neformalne vještine i iskustva stečena kroz sudjelovanje u aktivnostima inicijative po-RI-look. po-RI-look financira Europska komisija kroz program Mladi na djelu. Na temelju inicijative mlade po-RI-look, nastao je projekt po-RI-look digital edition.

Donatori

VIJESTI

Development Lab
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Kroz projekt pomažemo nastavnicima steći potrebno znanje i iskustvo vođenja STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije kako bi mogli svojim učenicima na inovativan način približiti STEM i zainteresirati ih za razvoj STEM karijera.
DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Radimo na podizanju svijesti mladih djevojaka o rodnim predrasudama i stereotipima, razvijamo znanje o rodnoj ravnopravnosti i njenoj važnosti te pružamo pozitivne primjere i praktična iskustva iz STEM područja.
SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
U sklopu projekta osmišljavamo i razvijamo aktivnosti koje se bave temama iz prirodnih predmeta, matematike i računarstva temeljene na učenju kroz igru za učenike na svim razinama obrazovanja.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content