Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Završen je ciklus radionica „Izrada edukativnog kita“

24. ožujka 2023.

Završen je ciklus radionica „Izrada edukativnog kita“ koji je održan u sklopu projekta „Od vizije do modela“. Pet udruga civilnog sektora je kroz tri mjeseca aktivno sudjelovalo u izradi makete broda koja će u njihovom daljnjem radu poslužiti kao sredstvo učenja o različitim područjima STEM-a.

Edukativna maketa trajekta nastala je kroz pet radionica, a sastoji se od konstrukcijskih dijelova izrađenih od šperploče, različitih elementa isprintanih na 3D printeru te Arduino komponenti.

Aktivnost izrade edukativnog modela okupila je i volontere iz udruga uključenih u projekt, a partnerske će organizacije na temelju nastalog modela samostalno izraditi vlastite makete broda.

 

Ciklus radionica „Izrada edukativnog kita“ održan je u sklopu projekta „Od vizije do modela“ UP.04.2.11.0208. čiji nositelj je Hrvatski savez brodomaketara. Partneri na projektu su Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Nave Dumins, Modelarski institut Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije.

Svi koji žele saznati više informacija o projektu i projektnim aktivnostima mogu se obratiti kontakt osobi Ognjenu Andriću (oandric@hsb.hr).

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content