Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Od vizije do modela

O projektu

Hrvatski savez brodomaketara zajedno s četiri partnerske organizacije (Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Nave Dumins, modelarski institut Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije) u sljedećih će 18 mjeseci (od 23. prosinca 2021. do 23. lipnja 2023.) provoditi projekt “Od vizije do modela”. Kroz projekt će organizirati edukativne partnerske radionice sa svrhom jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva (pet partnerskih organizacija) te će se razviti eduaktivni kit.

Kapaciteti partnerskih organizacija ojačat će se na nekoliko razina:

  • jačanje kapaciteta za upravljanje organizacijom (tri jednodnevne radionice u području organizacijskog upravljanja i prikupljanja sredstava)
  • jačanje kapaciteta za razvoj novih programa temeljenih na upotrebi novih tehnologija i suvremenih metoda primjerenih dobi i interesima krajnjih korisnika (ciklus od sedam radionica kroz koji će partnerske organizacije zajedno razviti edukacijski kit za neposredan rad s korisnicima)
  • jačanje kapaciteta za neposredan rad s korisnicima (provedba 50 online i 50 offline radionica izrade makete brodova za djecu i mlade)
  • jačanje kapaciteta za rad s volonterima (razvoj volonterskog programa i uključivanje 5 volontera u projektne aktivnosti)

Projekt “Od vizije do modela” financiran je iz Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ te iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Odlukom Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske projektu “Od vizije do modela” dodijeljeno je 459.966,06 HRK od čega bespovratna sredstva iznose 100% (85% osigurava se iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna). 

Sve osobe koje žele saznati više informacija o projektu mogu se obratiti kontakt osobi Ognjenu Andriću (oandric@hsb.hr).

Donatori

Partneri

VIJESTI

pregrada_vodoravna_podnaslov2

Centar tehničke kulture Rijeka je, zajedno s još četiri organizacije civilnog društva iz Dubrovnika i Zadra, u posljednjih godinu i pol dana provodio projekt „Od vizije do modela“ kojim smo jačali svoje kapacitete za provedbu edukacijskih programa u kriznim situacijama. Kroz 18 mjeseci, partnerski konzorcij se educirao, zajednički razvio edukacijski kit i volonterski program putem kojih je […]

pregrada_vodoravna_podnaslov2

Projekt Od vizije do modela provodi pet organizacija civilnog društva koje su posljednjih godinu i pol jačale svoje kapacitete za provedbu edukacijskih programa u kriznim situacijama. Organizacije su izradile edukacijski kit koji prate video upute. U edukacijskom kitu nalazi se maketa broda s konstrukcijskim dijelovima napravljenim od šperploče, elemenata isprintanih na 3D printeru te nekoliko […]

pregrada_vodoravna_podnaslov2

Jučer je započeo ciklus online radionica izrade makete broda koji se u Centru tehničke kulture Rijeka održava u sklopu projekta Od vizije do modela. Polaznici će u sklopu ovih radionica sastavljati makete iz edukativnog kita koji je također osmišljen i izrađen u sklopu projekta Od vizije do modela. Makete brodova sastoje se od konstrukcijskih dijelova […]

Sve vijesti iz projekta

Skip to content