Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Mosaic of European Identity

O projektu

20.-27. rujna 2013.

Projekt Mozaik europskog identiteta okupio je sudionike iz sedam europskih zemalja te ih je povezao kroz teme formiranja lokalnih i europskih identiteta, građanstva i povijesti. Tijekom šest dana, sudionici iz Hrvatske, Francuske, Italije, Poljske, Portugala, Slovenije i Turske uključili su se u aktivnosti kroz koje su raspravljali o svojim stavovima o identitetu i predstavljali povijest svojih gradova te načine formiranja njihovih lokalnih identiteta. Tijekom posjeta, sudionici su učili o Rijeci, gradu koji je određene periode u 19. i 20. stoljeću proveo podijeljen između različitih zemalja, upravnih sustava te čija je povijest, općenito govoreći, bila vrlo turbulentna. Kroz igre upoznavanja grada, igre Lova na blago i ostale aktivnosti, sudionici su istraživali postanak, povijest i legende povezane uz određene riječke lokacije. Sudionici su izradili foto mozaik umetanjem dijelova građevina iz svojih zemalja u vizualni prikaz Guvernerove palače u Rijeci. Mozaik koji su stvorili simbolizira formiranje jedinstvenog europskog identiteta. 
Partneri na projektu: Itinéraire International (Francuska), Centro Giovanni OFF (Italija), Europejskie Stowarzyszenie Młodych Regionalistów (Poljska), ProAtlântico – Associação Juvenil (Portugal), Kulturno umetniško društvo Plac (Slovenija) i The Vision (Turska). 
Multilateralna razmjena mladih Mozaik europskog identiteta održala se uz potporu Agencije za mobilnost i programe EU  u okviru programa Mladi na djelu  koji financira Europska komisija. Ostali donatori projekta su: Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Sveučilište u Rijeci i KD Autotrolej.
Po završetku razmjene mladim sudionicima i sudionicama uručene su Youthpass  diplome.

Donatori

Partneri

ProAtlantico_600x400
KUD Plac_600x400

VIJESTI

Development Lab
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Kroz projekt pomažemo nastavnicima steći potrebno znanje i iskustvo vođenja STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije kako bi mogli svojim učenicima na inovativan način približiti STEM i zainteresirati ih za razvoj STEM karijera.
DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Radimo na podizanju svijesti mladih djevojaka o rodnim predrasudama i stereotipima, razvijamo znanje o rodnoj ravnopravnosti i njenoj važnosti te pružamo pozitivne primjere i praktična iskustva iz STEM područja.
SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
U sklopu projekta osmišljavamo i razvijamo aktivnosti koje se bave temama iz prirodnih predmeta, matematike i računarstva temeljene na učenju kroz igru za učenike na svim razinama obrazovanja.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content