Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Isprobana MOM metodologija na treningu u Rijeci

7. rujna 2021.

U našim smo prostorima 24. i 25. kolovoza ugostili partnere iz Erasmus+ projekta Mind over matter i održali sastanak i trening za trenere koji će provoditi metodologiju koju smo razvijali posljednjih godinu dana, a čiji cilj je popularizirati STEM područje među mladima, prvenstveno onima između 13 i 18 godina. U suradnji s partnerima AIN – Industry Association of Navarra (Španjolska), Crhack Lab Foligno 4D (Italija), Music Tech Fest (Švedska) i Siauliai Youth Technical Centre (Litva) razvijena je igra s četiri špila kartica kojoj je cilj sudionike navesti da koriste znanja iz STEM područja kako bi ponudili moguća rješenja ili pak prototipe na izazove naše svakodnevice prepoznate kroz 17 UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja.

Na treningu u Rijeci sudjelovalo je osam trenera iz Italije, Španjolske, Litve i Hrvatske koji su proveli radionicu po MOM metodologiji zajedno s jedanaestero djece kojima su tijekom prvog dana predstavljene kartice pomoću kojih su osmišljavali svoja rješenja. Drugoga dana sudionici su se upoznali sa MOM web stranicom i izradili prototipe svojih rješenja koja su zatim prezentirali.

MOM metodologiju moguće je provoditi u online i offline varijanti, te u trajanju od nekoliko sati do nekoliko dana, a u sljedećih godinu dana bit će pilotirana u Hrvatskoj, Italiji, Litvi, Španjolskoj i Švedskoj s 500 mladih osoba.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content