Istražimo zajedno svemir mogućnosti

LO.PA.Z

O projektu

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje nastalo je s ciljem okupljanja svih dionika koji definiraju, stvaraju i provode politike lokalnog zapošljavanja na području Primorsko-goranske županije. Osim što će utjecati na smanjenje nezaposlenosti, projekt povezuje javni, privatni i civilni sektor, omogućuje bolje korištenje izvora financiranja, te povećava socijalnu uključenost u Primorsko–goranskoj županiji ali i poboljšava uvjete za dugoročnu zaposlenost kroz obrazovanje zaposlenih osoba.
U godinu dana, koliko traje projekt LO.PA.Z., 50 osoba će naučiti pisati projekte te zajednički osmisliti i napisati 10 projekata s ciljem smanjenja nezaposlenosti koje će prijaviti na natječaje Europske unije. Dionicima Lokalnog partnerstva predstavit će se dobre prakse Europske unije.
Hrvatski zavod za zapošljavanje tijekom projekta će izraditi analizu postojećeg stanja tržišta rada kako bi se napisao strateški plan za daljnje djelovanje LO.PA.Z.-a.
U sklopu projekta uspostavit će se Centar Lokalnog partnerstva koji će biti mjesto okupljanja svih lokalnih dionika koji utječu na politike lokalnog zapošljavanja, poput Primorsko-goranske županije, Hrvatske gospodarske komore, Obrtničke komore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grada Rijeke, Sveučilišta u Rijeci, Centra tehničke kulture Rijeka, Centar opreme RE&ZIN, Udruge za razvoj civilnog društva SMART, Udruge za mlade Korak ispred i drugih. U Centru Lokalnog partnerstva lokalni dionici će se moći educirati, ali i zajednički provoditi analize tržišta rada te stvarati strategije za zapošljavanje.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda  i Republika Hrvatska putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanja, nadležnog tijela provedbe Operativnog programa Razvoj ljudskih resursa .
Partneri Centra tehničke kulture Rijeka na ovom projektu su Regionalna razvojna agencija Porin i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Rijeka. Suradnici na projektu su Primorsko-goranska županija i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka .

Donatori

Partneri

VIJESTI

lopaz_2
pregrada_vodoravna_podnaslov2

RADIONICA JE POPUNJENA Web stranica je jedan od ključnih alata poslovanja u današnjem digitalnom dobu. Ona omogućuje povezivanje s ciljanom skupinom poduzeća, nudi mogućnost otvaranja online trgovine te nudi veliki broj analitičkih podataka koji se mogu iskoristiti za unaprjeđenje poslovanja i izgradnju kvalitetnijeg poslovnog odnosa sa svojom ciljanom grupom potrošača. A nikad nije na odmet da […]

Sve vijesti iz projekta

Skip to content