Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Završilo je Ljeto na Školjiću – aktivni praznici ponovno oduševili polaznike

14. srpnja 2023.

Stigli smo do kraja još jednog Ljeta na Školjiću – ciklusa ljetnih radionica koji od 1996. godine okuplja djecu i mlade u Centru tehničke kulture Rijeka s ciljem aktivnog provođenja ljetnih praznika.

Ovo, sada već tradicionalno Ljeto na Školjiću djeci i mladima je ponudilo 17 radionica širokog tematskog spektra pa su tako ovogodišnji polaznici mogli birati između programiranja, robotike, web dizajna, videa, fotografije, maketarstva, elektrotehnike, 3D modeliranja, grafičkog dizajna i raznih kreativnih radionica.

Osim zanimljivih radionica, Ljeto na Školjiću građanima je ponudilo i četiri termina Escape rooma – timske igre u kojoj igrači mogu testirati svoju snalažljivost, sposobnost promatranja detalja i brzinu donošenja odluka, a sve to kako bi uspjeli pobjeći iz sobe u kojoj su ”zapeli” zajedno sa svojim prijateljima. Zanimljiva je činjenica da su spomenuti Escape room, koji se nalazi u novootvorenom STEM labu (Korzo 2A), osmislili mladi polaznici radionica u sklopu projekta RI Connect kojega Centar tehničke kulture Rijeka provodi od 2012. godine, te da će isti biti na raspolaganju građanima Grada Rijeke i nakon završetka Ljeta na Školjiću.

Ovogodišnje Ljeto na Školjiću svojim zanimljivim i raznovrsnim rasporedom uljepšalo je praznike za čak 150 naših najmlađih sugrađana koji su na mnogobrojnim radionicama kroz zabavu i igru stekli nova znanja i vještine.

Ljeto na Školjiću financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content