Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Klub za žene: #osnaŽene – Radionica izrade aktivističkih poruka

3. studenoga 2020.

Drage žene,

Pozivamo Vas da nam se pridružite u obilježavanju Međunarodnog dana borbe  protiv nasilja nad ženama.

Nasilje nad ženama i djevojčicama jedno je od najraširenijih, najdugotrajnijih  i najporažavajućih oblika kršenja ljudskih prava u današnjem svijetu, a često ostaje neprijavljeno zbog straha od stigmatiziranja okoline i srama.  Nasilje nad ženama izražava se u različitim oblicima, ali zajedničko ima to da se radi o ogromnom globalnom problemu. U Hrvatskoj podatci govore da je na svakih 15 min zlostavljana jedna žena, dok je vjerojatnost da su oni zapravo umanjeni jer većina nasilja ostaje neregistrirana.

Pridružite nam se na radionici #osnaŽene u utorak, 10. studenog u 17 sati u prostoru Centra tehničke kulture Rijeka (prizemlje, Školjić 6) na kojoj ćemo zajedničkim snagama izraditi poruke čiji će cilj biti osvještavanje, prijavljivanje i sprječavanje nasilja nad ženama.

Radionicu će voditi  Una Rebić, praktičarka umjetnosti i dizajna koja će vas naučiti o osnovnim načelima  načela vizualne komunikacije te Vam pomoći prilikom izrade Vaših plakata.

Nakon radionice organizirat ćemo javnu kampanju na društvenim mrežama u kojoj ćemo koristiti poruke nastale na radionici, čime će se sve polaznice uključiti u obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama  što se obilježava diljem svijeta 25. studenog.

Za sudjelovanje na radionici potrebna je prijava.

Vidimo se!

Klub za žene

Mjesto gdje snažne žene iz zajednice osnažuju druge žene razmjenom vještina i znanja. Nastao je kroz projekt Work is the key, a želja nam je pretvoriti ga u mjesto gdje će se žene svih generacija iz lokalne zajednice okupljati kako bi se upoznale, družile, razmjenjivale znanja i vještine. Aktivnosti kluba za žene odvijaju se jednom mjesečno.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content