Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Partnerski sastanak i Inovacijski doručak u sklopu projekta INNO2MARE

18. rujna 2023.

Prošli smo tjedan završili druženjem s partnerima u projektu INNO2MARE – u četvrtak smo imali partnerski sastanak, a u petak Inovacijski doručak.

Dva dana proveli smo aktivno promišljajući naše pilot projekte, sve aktivnosti koje nas očekuju u sljedećem periodu provedbe projekta ali i o izazovima i potencijalima koji se pružaju u sektoru pomorstva. S nama su uživo i online bili predstavnici našeg Inovacijskog vijeća, a na Inovacijskom doručku družili smo se i s dionicima iz sektora a koji nisu u partnerstvu.

Teme koje smo obradili tijekom Inovacijskog doručka su bile tehnološki trendovi, održivost, karijerni putovi te privlačenje i zadržavanje zaposlenika u pomorskom sektoru.

 

Provedene aktivnosti su dio projekta INNO2MARE financiranog u okviru programa Obzor Europa, koji objedinjuje 19 organizacija iz Hrvatske, Slovenije i Belgije u nizu aktivnosti usmjerenih na digitalnu i zelenu tranziciju pomorskog sektora, sve s ciljem jačanja kapaciteta ekosustava Zapadne Slovenije i Jadranske Hrvatske za izvrsnost u istraživanjima i inovacijama.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content