Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Innovation Breakfast – Kako nam inovacije pomorskog sektora mogu pomoći da gradimo održivije zajednice?

7. rujna 2023.

petak, 15. rujna 2023, s početkom u 9 sati u Akvariju Sveučilišta u Rijeci (Ulica Radmile Matejčić 5) održat će se Innovation Breakfast na kojem će međunarodni stručnjaci iz pomorskog sektora razgovarati o njegovim potencijalima da postane pokretač održivih zajednica.

Partneri na projektu INNO2MARE na jednom će mjestu okupiti inovatore iz područja pomorstva, predstavnike istraživačkih institucija, potencijalne investitore te edukatore. Događaj je namijenjen svima onima koji istražuju ili promišljaju pomorski sektor, ili rade u pomorskim industrijama. Radni jezik događanja je engleski.

Okupljanje je dio Horizon projekta INNO2MARE financiranog u okviru programa Obzor Europa, koji objedinjuje 19 organizacija iz Hrvatske, Slovenije i Belgije u nizu aktivnosti usmjerenih na digitalnu i zelenu tranziciju pomorskog sektora, sve s ciljem jačanja kapaciteta ekosustava Zapadne Slovenije i Jadranske Hrvatske za izvrsnost u istraživanjima i inovacijama.

Innovation Breakfast je mjesto na kojem će zainteresirana javnost moći saznati više informacija o projektu INNO2MARE, upoznati Inovacijsko vijeće (osnovano u sklopu projekta) koje okuplja međunarodne stručnjake iz gospodarstva i akademije aktivne u pomorskom sektoru te svojim pitanjima i idejama doprinijeti bogatstvu dijaloga.

Događanje će započeti pozdravnim govorima, nakon čega će belgijski stručnjak za razvoj ekosustava Deepak Mehta s Pomorskog kampusa u Antwerpenu održati predavanje o inovacijama u kontekstu pomorskog prijevoza.

Razgovorni dio događaja planiran je u 10 sati, kada je u programu panel rasprava »Inovacije u pomorskom prijevozu kao doprinos održivim zajednicama« na kojoj će sudjelovati prorektor za strateške projekte Sveučilišta u Rijeci dr.sc. Saša Zelenika, ravnatelj Regionalne razvojne agencije PRIGODA Vedran Kružić, izvršna direktorica Lurssen Design Centra Kvarner Teuta Duletić, zapovjednik LNG brodova i inovator Donatan Balog te partner u investicijskom fondu Fil Rouge Capital Stevica Kuharski. Raspravu tijekom koje će panelisti dati svoju perspektivu na tehnološke trendove i inovacije u pomorskom sektoru, ulozi pomorskog sektora u tranziciji ka održivim modelima razvoja te privlačenju i zadržavanju talenata moderirat će Hrvoje Marušić sa Sveučilišta u Rijeci.

Prijave za događanje su obavezne putem obrasca u nastavku najkasnije do četvrtka, 14. rujna, u 12 sati.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content