Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Kreirani gradski prioriteti za 2024. godinu

15. veljače 2024.

U utorak 13. veljače i u srijedu, 14. veljače u Gradskoj knjižnici Rijeka održan je Kreiraj! događaj koji je na jednom mjestu okupio mlade i donositelje odluka kako bi zajedničkim snagama odredili gradske prioritetne teme za mlade za 2024. godinu.

Mladi su kroz dva dana događanja imali priliku čuti što se sve do sada radilo, što se trenutno radi i što će se tek raditi za mlade u Gradu Rijeci. Stambeno pitanje, mentalno zdravlje, (samo)zapošljavanje, europske mogućnosti za mlade, stipendije, zdravstveni odgoj i sadržaji za mlade u Gradskoj knjižnici Rijeka – sve te teme bile su glavna okosnica naših predavanja nakon kojih su mladi, uz pomoć ambasadorica za mlade iz Grada Rijeke, smišljali svoje prijedloge za prioritetne teme u ovoj godini.

Osim prijeko potrebnog poboljšanja gradskog prijevoza, mladi su predložili i nove sadržaje na Sveučilišnom Kampusu, bolje prilike za stanovanje u Rijeci, izrazili želju za unaprjeđenjem cjeloživotnog učenja u Rijeci te osmislili niz prijedloga kako unaprijediti provođenje slobodnog vremena u našem gradu.

Kreiraj! je dio projekta “Grad po mjeri mladih” kojeg zajednički provode Grad Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga “Delta”. U sklopu ovog projekta planirano je 12 aktivnosti koje će tijekom 2023. i 2024. povezati mlade i predstavnike Grada u ostvarenju ciljeva i rezultata Programa za mlade. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije kroz Erasmus+.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content