Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Jesi li za kavu? Kavu s gradonačelnikom?

9. veljače 2023.

Želiš li promijeniti nešto u lokalnoj zajednici? Iskoristiti sredstva iz Fonda za mlade Grada Rijeke? Ili pak pokrenuti neku novu inicijativu u svom kvartu? S provedbom je započeo projekt Grad po mjeri mladih i nudi ti mogućnost da se aktivno uključiš u Program za mlade Grada Rijeke. U sljedeće dvije godine planirano je čak 12 događanja, ali prvo kava! ☕️

Da, prvo po redu je Kava s gradonačelnikom što će se održati u utorak, 28. veljače u prostorima Grada Rijeke (Korzo 16).

Na Kavi s gradonačelnikom popit ćemo kavu i saznati što je to Program za mlade, zašto je on bitan Gradu Rijeci, ali i kakvu kavu voli riječki gradonačelnik Marko Filipović, gdje ju pije, kakav je bio kada je bio mlad, koje su mu stvari bile važne, kako je postao aktivan u svojoj zajednici. Nakon kave, bacit ćemo se na posao i podrobnije upoznati s Programom za mlade, točnije njegovim trima razvojnim stupovima – (1) Obrazovanje i (samo)zapošljavanje mladih, (2) Dobrobit i osamostaljivanje mladih te (3) Poticanje, osnaživanje i dijalog s mladima. Metodom world caffea i ugodnim druženjem s ambasadorima Programa za mlade (predstavnicima različitih Odjela Grada Rijeke) uz koordinaciju iskusnih youth workerica promozgat ćemo svaki razvojni stup te načine kako mlade bolje uključiti u Operativne planove Programa za mlade, odnosno potaknuti bolju suradnju mladih i predstavnika Grada Rijeke u realizaciji Programa za mlade koji će stvarno odgovoriti na njihove potrebe. Na kraju tog intenzivnog dana, zaključke ćemo objediniti i prezentirati jedni drugima. A možda i zaštitnom licu Ureda riječkog gradonačelnika – mačku Mišku (ovisi o njegovu raspoloženju).

Prijaviti se možeš putem prijavnice sve do petka, 24. veljače 2023, u 12 sati.

Grad Rijeka u posljednje je dvije godine u suradnji s mladima i brojnim suradnicima razvijao strateški dokument čija je glavna svrha zadovoljiti potrebe i probleme mladih – Program za mlade Grada Rijeke za razdoblje od 2023. do 2030. Cilj mu je učiniti Rijeku gradom po mjeri mladih ljudi.

S tim na umu i željom da u realizaciju Programa za mlade što aktivnije uključi što veći broj mladih Riječanki i Riječana, Grad Rijeka s udrugama CTK Rijeka i Delta prijavio je projekt Grad po mjeri mladih na natječaj programa Erasmus+. Projektom je planirano 12 aktivnosti koje će tijekom 2023. i 2024. povezati mlade i predstavnike Grada u ostvarenju ciljeva i rezultata Programa za mlade.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content