Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Hackathon: Redizajniraj portal MojaRijeka.hr

27. listopada 2023.

U posljednje vrijeme svih nas mori prezasićenost medijskog prostora i nerijetko se gubimo u moru raznih informacija kojima nas mediji zasipaju sa svih strana. Često razmišljamo o tome kako bi bilo super da sve informacije koje nas zanimaju budu objedinjene na jednom mjestu, a o tome razmišlja i ekipa iz Grada Rijeke koja je naumila redizajnirati portal MojaRijeka.hr kako bi postao informativna oaza za sve mlade grada Rijeke (a i šire!).

Upravo zato smo u Centru tehničke kulture Rijeka odlučili organizirati trodnevni Hackathon koji će se održati od 13. do 15. studenog 2023. u sklopu kojega će mladi Riječani i Riječanke imati priliku osmisliti portal za sebe – grafički ga prilagoditi mladima, osmisliti sadržaje koji će se na njemu prikazivati, smisliti koje će sve informacije na njemu biti dostupne i kako će te informacije biti prikazane te poraditi na općenitoj funkcionalnosti portala. Na ovom Hackathonu mladima se otvara prostor za maštovitost, kreativnost i učenje, a sve to uz stručne mentore iz područja novinarstva, medija i odnosa s javnošću!

 

Kroz tri dinamična i poučna dana polaznici će učiti o vrstama medija te istraživati kakve sve forme mogu postojati na portalu. Pregledavat će primjere dobre prakse te raditi na tekstualnim i video prilozima, podcastima, razgovorima, zabavnom sadržaju, a sve to na temu po vlastitom izboru. Izrađivat će i Mood Board pomoću kojega će definirati sve ono za što smatraju da je bitno za portal – boje, vizualna rješenja, primjere sadržaja kakve bi tamo htjeli vidjeti, teme, rubrike, način korištenja društvenih mreža itd. Osim rada na svojim rješenjima, polaznike u sklopu Hackathona očekuju i zanimljiva predavanja gostujućih stručnjaka iz područja novinarstva i grafičkog dizajna. Raspored trodnevnog Hackathona dostupan je ovdje.

 

Polaznici će tijekom Hackathona biti raspoređeni u timove koje će mentorirati stručni ljudi iz područja novinarstva, medija i odnosa s javnošću, a najbolji tim će na kraju Hackathona biti prigodno nagrađen.

Hackathon je namijenjen mladima od 15 do 30 godina, a održat će se od 13. do 15. studenog 2023. godine u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6) u terminu od 10:00 do 16:00 sati. Prijave za Hackathon su moguće ispunjavanjem prijavnog obrasca, a rok za prijavu je petak, 10. studenog 2023.

 

Hackathon je dio projekta “Grad po mjeri mladih” kojeg zajednički provode Grad Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga “Delta”. U sklopu ovog projekta planirano je 12 aktivnosti koje će tijekom 2023. i 2024. povezati mlade i predstavnike Grada u ostvarenju ciljeva i rezultata Programa za mlade. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije kroz Erasmus+ program.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content