Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Europski tjedan mladih u gostima

29. ožujka 2024.

Misliš da je vrijeme da mladi preuzmu kormilo u preoblikovanju svoje budućnosti? U potpunosti se slažemo!  Zato smo naš projekt “Grad po mjeRI mladih“ usmjerili upravo na jačanje dijaloga između mladih i donositelja odluka. S time će mladi Rijeke postati glavni arhitekti promjena koje će oblikovati život zajednice u narednim godinama. 

„EU tjedan mladih u gostima“ je konferencija koja će se obilježiti kroz upoznavanje mladih s politikama za mlade od lokalne do europske razine, načinima kako se uključiti u političke procese te kako iskoristiti prilike za mobilnost koje pružaju europski programi. 

Konferencija će se održati u četvrtak, 18. travnja, u prostorima CTK Rijeka, od 9:30 kada započinje registracija do 16:00. 

Jedna od aktivnosti na agendi je predstavljanje projekta “Grad po mjeRI mladih”, panel “Što me se to tiče?” na kojem će glavna tema biti politike za mlade. Panelisti su: Lucija Kero, savjetnica za mlade Grada Rijeke, doc.dr.sc. Marko Kovačić, međunarodno prepoznati stručnjak za mlade, doc.dr.sc. Matija Miloš, Katedra za ustavno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Sara Sušanj, Mreža Mladih Hrvatske, dok će moderatorica biti Hana Galogaža Lanča iz CTK Rijeka. 

Nakon toga slijedi radionica “Ali zapravo, što me se to tiče?” koja će tematizirati nadolazeće izbore za Europski parlament.

Živa knjižnica još je jedna od aktivnosti koje će se odvijati 18.4., a u sklopu koje će se razgovarati o europskim mogućnostima za mobilnost mladih. Neke od osoba od kojih će polaznici moći dobiti informacije su Matea Lozančić, Centar za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci, Marina Ukalović Matijašić, EURES savjetnica, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Rijeka, Marta Grabar, predsjednica ESN-a Rijeka, Maria Grbac, Europe Direct, i Hana Galogaža Lanča, CTK Rijeka koja će predstavljati Eurodesk mrežu. 

Svi sudionici konferencije dobit će Youthpass – europski instrument priznavanja za identificiranje i dokumentiranje ishoda učenja koji su stečeni u projektima u okviru programa Erasmus+ i European Solidarity Corps. 

Konferencija će se završiti s evaluacijom i razmjenom povratnih informacija. 

Pridruži nam se na konferenciji “Europski tjedan mladih u gostima” i saznaj više o politikama i mogućnostima za mlade koje ti pruža Europska unija!  

Ispuni prijavni obrazac najkasnije do utorka, 16. travnja 2024.

Aktivnost sufinanciraju: Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Središnji državni ured za demografiju i mlade, Primorsko Goranska županija i Grad Rijeka

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content