Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Grad mladih 2020

O projektu

Rijeka 2020. godine postaje Europska prijestolnica kulture. Stvaranje prijestolnice kulture složen je proces povezivanja brojnih ustanova, organizacija, umjetnika, kulturnih radnika i pojedinaca ali i zapošljavanja, obrazovanja građana, priljeva financijskih sredstava, suradnje te brojnih (ne)opipljvih promjena u zajednici, zbog čega je bitno da u procesu njenog stvaranja sudjeluju svi članovi zajednice.

Rijeka 2020 otvorit će veliki prostor za mlade koji su otvoreni za nove ideje, koji žele učiti, imaju energije i potencijala. Tu dolazimo do Grada mladih 2020, projekta čiji je cilj poticanje mladih iz Rijeke i okolice na uključivanje i kreiranje kulturnih sadržaja s naglaskom na Rijeka 2020 – EPK.

Mladi će kroz intenzivnu trodnevnu radionicu biti upoznati s pojmovima ključnim za pisanje i provedbu projekata, procesu donošenja odluka i načinima uključivanja u te procese, programu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i mogućnostima sudjelovanja u njemu, kao i u ostalim europskim programima. Najbolje ideje nastale na trodnevnoj radionici pretvarat će se u projektne prijedloge kroz proces mentoriranja.

Projektom Grad mladih 2020 mladi će dobivati nove informacije, stjecati znanja i vještine te promišljati budućnost svoje zajednice kroz vlastiti angažman u kulturi, kao i komunicirati svoje ideje, želje i potrebe s donositeljima kulturnih politika na razini EPK te ravnopravno sudjelovati u stvaranju europskog glavnog grada kulture.

Projekt zajednički provode udruge CTK Rijeka, Delta i Kombinat.

Projekt Grad mladih 2020 financira Agencija za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus+ u iznosu od 8.350,00 €.

Donatori

Partneri

VIJESTI

CSI
pregrada_vodoravna_podnaslov2

O projektu STEAM pristup obrazovanju postaje sve važniji kako se svijet kreće prema tehnološki naprednijem društvu. Opremanje mladih ljudi STEAM znanjem i sposobnostima ne samo da ih priprema za buduće izazove, već im također omogućuje da napreduju u bilo kojoj profesiji koju odaberu. U Europi se predviđa značajan rast od 25% u profesijama povezanim sa […]

shift4IT
pregrada_vodoravna_podnaslov2

O projektu IT sektor jedna je od najbrže rastućih industrija u svijetu, a zanimanja za računalnu i informatičku tehnologiju kontinuirano su vrlo tražena na tržištu rada. U kontekstu EU-a, potražnja za radnim mjestima u IT sektoru u stalnom je porastu, pri čemu je zanimanje informacijskih i komunikacijskih tehničara poraslo za 6,9% između prvog tromjesečja 2021. […]

Development Lab
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Kroz projekt pomažemo nastavnicima steći potrebno znanje i iskustvo vođenja STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije kako bi mogli svojim učenicima na inovativan način približiti STEM i zainteresirati ih za razvoj STEM karijera.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content