Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Tečaj medijske pismenosti ostaje otvoren

21. svibnja 2020.

Utjecaj medija je toliko prisutan, ali i toliko prikriven da ga mladi, a nerijetko niti odrasli nisu svjesni. Dezinformacije sve češće, osim putem medija, dobivamo i putem društvenih aplikacija, koje dijelimo vjerujući da su istinite. Medijska pismenost i znanje o tome kako se nositi s dezinformacijama važniji su nego inače.

Dobra je vijest da besplatni online tečaj medijske pismenosti, Get Your Facts Straight, koji provodi CTK Rijeka, ostaje otvoren te se i dalje mogu prijaviti svi zainteresirani građani, ali je uvjet da nemaš manje od 13 godina.

 

Putem zanimljivih primjera, videa, interaktivnih zadataka i kvizova s nama ćete naučiti kako prepoznati različite vrste dezinformacija, namjere s kojima su stvorene i kako ljudi koji ih rade izvlače korist od njih, ali i kako pravilnim ponašanjem na društvenim mrežama zaštititi sebe i svoje bližnje.

Najbolje od svega što polaznici zadatke na stranici mogu rješavati kad im odgovara i za sve polaznike pristup je besplatan, no, potrebna je prijava putem obrasca.

Budi dio kampanje – lajkaj, dijeli na društvenim mrežama i svakako nam se pridruži!

Otvoreni tečaj provodimo u sklopu projekta Get Your Facts Straight koji financira Europska komisija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Agencija za elektroničke medije, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content