Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Otvorene prijave za tečaj medijske pismenosti Get Your Facts Straight

31. ožujka 2020.

Na chat aplikacije i društvene mreže ovih dana dobivamo toliko dezinformacija da ih ne stižemo sve pogledati, a kamoli pročitati. Isto nam serviraju pojedini mediji, a ono što nam se čini zanimljivo dijelimo vjerujući da su istiniti. Medijska pismenost i znanje o tome kako se nositi s dezinformacijama u trenutnoj su situaciji važniji nego inače.

 

Besplatni online tečaj medijske pismenosti, Get Your Facts Straight, otvorili smo u ponedjeljak 6. travnja 2020. godine, ali možete se pridružiti do kraja travnaj. Riječ je o edukaciji za mlade od 13  do 16 godina u koju se s djecom mogu uključiti i roditelje/staratelje/bake i djedove s područja cijele Hrvatske. Tečaj je prilagođen životnoj dobi.

 

Polaznici će putem zanimljivih primjera, videa, interaktivnih zadataka i kvizova naučiti kako prepoznati različite vrste dezinformacija, namjere s kojima su stvorene te kako ljudi koji ih rade izvlače korist od njih te još važnije, kako pravilnim ponašanjem na društvenim mrežama zaštititi sebe i svoje bližnje.

 

Online tečaj je podijeljen na tri teme – prve dvije pohađaju odvojeno roditelji i mladi, a treću rade zajedno i na kraju rješavaju kviz. Za sve polaznike je besplatan, ali je potrebna prijava putem obrasca. Tečaj je otvoren u ponedjeljak, a to znači da će polaznici interaktivne zadatke na stranici rješavati u terminu koji im odgovara.

 Budi dio kampanje – lajkaj i dijeli na društvenim mrežama, prijavi sad, a odradi kad god ti odgovara!

 

 Otvoreni tečaj provodimo u sklopu projekta Get Your Facts Straight kojemu je cilj rješavanje problema dezinformacija među učenicima i mladima te njihovih roditelja, djedova i baka pružajući im pristup obrazovanju za medijsku pismenost te podizanje svijesti o problemu, a financira ga  Europska komisija i Agencija za elektroničke medije.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content