Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Otvorene prijave za tečaj kako se zaštititi od dezinformacija u društvenim medijima za učenike i roditelje

11. ožujka 2020.

Primjeri lažnih vijesti i dezinformacija svakodnevno se pojavljuju u raznim medijima, a koliku opasnost predstavljaju ovisi od slučaja do slučaja. Najveći je problem što većina ljudi ne zna prepoznati lažne vijesti te ih, misleći da su stvarne, dijele i time problem postaje veći.

 

Centar tehničke kulture Rijeka zajedno s europskim partnerima organizira tečaj o tome kako se zaštititi od dezinformacija kojima smo svakodnevno zatrpani, Get Your Facts Straight!. Tečaj je namijenjen učenicima od 14 do 16 godina i njihovim roditeljima, bakama ili djedovim, a cilj je da nauče prepoznati, zaštititi se i spriječiti širenje dezinformacija putem digitalnih medija.

 

Tečaj se održava u dva termina i to u petak 27. ožujka od 16 do 20 sati i subotu 28. ožujka od 10 do 16 sati, dok je drugi termin predviđen za petak 3. travnja od 16 do 20 sati te u subotu 4.travnja od 10 do 16 sati.

 

Cilj projekta Get Your Facts Straight je rješavanje problema dezinformacija među učenicima i mladima te njihovih roditelja, djedovima i bakama pružajući im pristup obrazovanju za medijsku pismenost te podizanjem svijesti o problemu dezinformacija. Projekt Get Your Facts Straight sufinanciraju Europska komisija i Agencija za elektroničke medije.

Za sve polaznike tečaj je besplatan, ali potrebna je prijava.

 

PRIJAVNICA

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content