Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Generation 0101

O projektu

Generation 0101 je strateško partnerstvo između sedam europskih organizacija – Centar tehničke kulture Rijeka (Hrvatska), Centro Studi Città di Foligno (Italija), Langas į ateitį (Litva), Cyprus Community Media Center (Cipar), Telecentar (Hrvatska), The Latvian Information and Communications Technology Association – LIKTA (Latvija), Sveučilište Izmir (Turska) –  s ciljem korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u rješavanju gorućeg društvenog problema – nezaposlenosti mladih.

Projekt će trajati dvije godine. Partneri će u te dvije godine provesti istraživanje o provedbi Digitalne agende u zemljama iz kojih dolaze, s posebnim naglaskom na nezaposlenost mladih. Istraživanjem će biti obuhvaćeni mladi, poslodavci i donositelji odluka. Rezultati istraživanja poslužit će partnerima kako bi napisali smjernice za donositelje odluka na nacionalnoj, ali i na europskoj razini, te potakli promjene u rješavanju nezaposlenosti mladih.

No, to nije sve! Organizacije koje su uključene u strateško partnerstvo, imaju dugo iskustvo podizanja digitalne pismenosti građana u svojoj zajednici. Zajednički će osmisliti sedam edukacijskih modula (svaka po jedan) koje smatraju potrebnima na suvremenom tržištu rada. Ti moduli su:

•             e-novinarstvo,

•             razvoj mobilne aplikacije,

•             web design,

•             community radio,

•             online suradnja,

•             easy coding,

•             video.

Svaki partner će razviti jedan modul, a potom će educirati trenere iz partnerskih organizacija kako bi oni stečena znanja i vještine mogli prenositi na druge. Na taj će način svaka partnerska organizacija imati trenere za edukaciju iz navedenih sedam područja.

Posljednja faza projekta jest provedba besplatne edukacije za mlade nezaposlene osobe. Pet osoba na svakom edukacijskom modul po organizaciji, što znači 245 educiranih mladih Europljana i Europljanki.

Uz sve navedeno, partneri će se za trajanja projekta uključivati u kampanje koje potiču digitalno opismenjavanje i populariziraju zapošljavanje u digitalnim industrijama, kao što su Get Online Week i eSkills for Jobs.

Projekt koji će trajati dvije godine sufinancira Europska komisija kroz program Erasmus+ iznosom od 275.295,00 €.

Partneri

VIJESTI

DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2

O projektu Agenda 2030 Ujedinjenih naroda navodi rodnu ravnopravnost kao jedan od svojih ciljeva, ali rodne razlike i dalje postoje u svakoj zemlji. Unatoč napretku u nekim područjima, niti jedna zemlja nije postigla istinsku rodnu ravnopravnost – dok žene u svijetu stječu 53% STEM sveučilišnih diploma, one čine samo 29% STEM radne snage, a samo […]

SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2

O projektu Nakon završetka školovanja učenici često nemaju dostatnu razinu matematičke, prirodoznanstvene i digitalne pismenosti, a sve ove željene vještine i kompetencije razvijaju se aktivnostima koje zahtijevaju računalno razmišljanje učenika. Računalno razmišljanje je složeni proces koji se uči, stoga je poželjno djecu uključivati u aktivnosti koje potiču računalno razmišljanje već u predškolskom uzrastu te postepeno […]

po-RI-look-digital edition_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Drugo izdanje naše inicijative mladih Po-RI-look u kojoj smo zajedno s mladima stvarali mobilnu aplikaciju – višejezični vodič po gradu Rijeci.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content