Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Time to move u i oko CTK Rijeka!

10. listopada 2023.

Listopad je već godinama za nas vrijeme kada, kao Eurodesk multiplikator, mlade osobe informiramo o mogućnostima za mobilnost u svrhu učenja, volontiranja, osposobljavanja ili zaposlenja. Ove godine donosimo nekoliko aktivnosti na kojima nam se možeš pridružiti i saznati kako je lako zaputiti se u Europu.

Prva po redu je strogo informativna, brzinska – imamo info-štand na Kampusu u utorak, 10. listopada, od 11 do 15 sati. Pronađi naše predstavnice u prepoznatljivim Time to move majicama i zagnjavi koliko želiš s pitanjima. Možda ti daju i neku torbu ili neki drugi fora rekvizit.

Zatim, u petak 20. listopada, od 14 do 16 sati u CTK Rijeka fokus stavljamo na razmjene mladih. Radionica “Europske mogućnosti za mlade: Razmjene mladih” ponudit će ti više informacija o samim razmjenama mladih i organizacijama koje organiziraju razmjene mladih, a mlade osobe koje su bile na razmjeni mladih podijelit će s svoja iskustva sudjelovanja na razmjeni mladih. Prijave za radionicu su obavezne putem online obrasca

Onda nas još možeš sresti na UNIRI Career Daysima u ponedjeljak, 23. listopada 2023. od 15:15 do 16 sati gdje ćemo govoriti općenito o mogućnostima za mobilnost mladih, kao i u Srednjoj školi Delnice u četvrtak, 26. listopada.

Zadnji dan mjeseca u kojem se diljem Europe provodi Time to move kampanja, utorak 31. listopada, pripremamo online radionicu “Europske mogućnosti za mobilnost mladih” od 13 do 14 sati, na kojoj ćemo govoriti o mogućnostima koje različiti programi kao što su Erasmus+ ili Europske snage solidarnosti pružaju mladima kako bi učili, volontirali ili radili u nekoj od europskih organizacija. Predstavit ćemo alate koji ti mogu pomoći da budeš u toku s informacijama, kao i neke prilike za odlazak na mobilnost. Radionica je online, a prijava je zato obavezna putem online obrasca.

U aktivnosti Time to move kampanje možeš se uključiti i istražujući interaktivnu mapu svih događanja u Europi, kao i sudjelujući u izazovu na društvenim mrežama, igrajući online escape room s ekipom ili slušajući “Talkative Tuesday” na Spotifyju. Više o svemu saznaj na Time to move webu.

 

Sve navedene aktivnosti financijski podupiru Agencija za mobilnost i programe EU, Središnji državni ured za demografiju i mlade, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content