Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Time to move: 99 luftballons

13. listopada 2020.

Jesi li se upravo sjetila super-hita njemačke grupe Nena iz 1983? I neće ti izaći iz glave cijeli dan? E, pa to smo i htjeli 😉 Želimo da o nama i pjesmi 99 Luftbalons razmišljaš cijeli dan i da se odlučiš prijaviti na istoimenu radionicu na kojoj ćemo, uz pratnju drugih super-hitova, razgovarati o mogućnostima za mobilnost, zaigrati kviz te tehnikom akrila naslikati svoj balon kojim ćeš označiti mjesto gdje želiš ići u Europi.

 

Pridruži nam se u četvrtak, 29. listopada, u 17 sati u prostoru Centra tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, prizemlje). Prijavi se!

 

Druženje ćemo započeti kvizom koji će te informirati o tome kako otići u Europu i sasvim besplatno upoznati nove ljude i kulture, kako da stekneš nova iskustva te učiniti nešto korisno za druge i zajednicu. Kviz će voditi Maja iz CTK Rijeka, Eurodesk multiplikatora, koja će te informirati o mogućnostima volontiranja, stažiranja ili zaposlenja i razmjenama mladih koje se provode u sklopu Erasmus+ programa.

 

Zatim štafetu preuzima Jadranka iz udruge Kreativni kolektiv Kombinat s kojom ćeš naslikati balone na plin koji će te odvesti na željenu lokaciju. Zbog nastale situacije s Covid-19 pandemijom nismo više toliko mobilni, ali u mislila uvijek možemo otputovati. Pariz, London, Rim…ništa nije predaleko!

 

Jadranka će te, kad je već tu, naučiti razliku između ulja, tempere i akrila. Radionica je početnog stupnja stoga ti predznanje nije potrebno, a ukoliko ga i imaš, naučit ćemo i nešto novo – kako gradirati boju. Netko bi rekao “radit ćemo ombre” ali nećemo, gradirat ćemo! 🙂 A zatim se bacamo na posao – slikamo na platnu!

 

Materijal za radionicu je osiguran, ali je broj polaznika ograničen stoga požuri s prijavom.

 

Za sve sudionike pripremamo i iznenađenje 😉

 

Radionica je dio Time to move kampanje koja se provodi tijekom cijelog listopada u sklopu koje se organiziraju razne informativne aktivnosti kojima se mladi informiraju o mogućnostima za mobilnost.

Radionicu financijski podupiru Primorsko-goranska županija, Agencija za mobilnost i programe Europske unije te Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content