Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Radionica pisanja životopisa

22. ožujka 2022.

Stiglo je proljeće, a to znači da je stiglo i vrijeme za aktivaciju i doradu životopisa!

Bilo da je riječ o prijavi za posao, volontiranje ili stručnu prasku, uvijek je dobra ideja potražiti savjet i „drugi par očiju“ koji će pročitati vašu prijavu i upozoriti na one sitne (ali neugodne) greške koje znaju narušiti cjelokupni dojam vašeg životopisa.

 

Upravo zato Centar tehničke kulture Rijeka organizira proljetnu radionicu izrade životopisa koja će aktivirati vaše moždane vijuge ali i pomoći vam da zablistate na sljedećem razgovoru za posao. Pripremite se i obrišite prašinu sa vašeg starog životopisa jer upravo će mu ova radionica omogućiti novi sjaj i sadržaj! Na radionici ćemo se upoznati s Europassom, najpoznatijim alatom za pisanje životopisa, te istražiti koje sve mogućnosti on nudi.

U prvom dijelu radionice razgovarat ćemo o glavnim komponentama koje svaki životopis ili molba moraju imati, te o najčešćim greškama prilikom njihovog pisanja.
Osim dobro napisanog životopisa i molbe, važno je napisati i dobar e-mail kojim se službeno obraćate potencijalnom poslodavcu, a o tome ćemo više razgovarati u drugom, praktičnom dijelu radionice kada ćemo zajedničkim snagama napisati svoje životopise i molbe za posao.

 

Radionica životopisa održat će se online putem platforme Zoom u utorak, 29. ožujka 2022. godine s početkom u 15:00 sati, a namijenjena je mladima od 15 do 30 godina.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti prijavni obrazac koji se nalazi na dnu stranice. Nakon ispunjenja obrasca na vaše e-mail adrese doći će e-mail potvrde sa Zoom linkom.

Online radionicu izrade životopisa i Europass alata financijski podupiru Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Primorsko-goranska županija.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content