Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Prijavi se na Time to Move radionice!

8. listopada 2021.

Početak akademske godine pravi je trenutak da otkriješ kakve ti se mogućnosti za mobilnost pružaju tijekom školovanja. Mlada si osoba između 18 i 30 godina, želiš studirati ili odraditi praksu u nekom drugom gradu u Europi? Imaš super ideju za projekt, želiš volontirati, upoznati nove ljude i usput proputovati svijet? Onda je listopad tvoj mjesec!

 

I ove godine pripremili smo super radionice u sklopu Time to Move kampanje koja se provodi diljem Europe s ciljem informiranja mladih o mogućnostima unutar europskih programa mobilnosti.

Dođi na predavanje EU mogućnosti za mlade i odredi svoju sljedeći destinaciju! Predstaviti ćemo svima poznati Erasmus+ program i Europske snage solidarnosti te objasniti detalje procesa prijave, kriterije odabira sudionika i sve informacije koje te budu zanimale. Družit ćemo se uz grickalice, društvene igre i kviz u četvrtak 14. listopada 2021. u 17 sati u prostoru CTK Rijeka (Školjić 6, prizemlje), a pobjednički tim očekuje i nagrada iznenađenja!

 

Nastavljamo se družiti i sljedeći četvrtak 21. listopada kada nam u goste dolaze predstavnici i članovi studentskih udruga i organizacija koje rade s mladima. Ovo je super prilika da se upoznaš s njihovim radom i aktivnostima, stekneš nova poznanstva ili postaneš njihov član! Imati ćeš priliku upoznati članove Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, IAESTE Rijeka i Rotaract kluba Rijeka!

Druženje kreće u 16 sati nakon čega nastavljamo s društvenim igrama, kvizom i nagradama! Zabava je zagarantirana!

 

Već i ptičice na granama znaju kako se svake godine suočavamo sa sve većim temperaturnim oscilacijama. Klimatske promjene problem su u čije se rješavanje svi moramo uključiti. Ali kako? Pripremili smo radionicu u kojoj ćeš kroz inovativnu igru s kartama – STEAM cards naučiti o 17 ciljeva održivog razvoja, STEAM zanimanjima te kreirati rješenja koja odgovaraju na klimatske izazove. U izradi rješenja možeš koristiti svu opremu koja ti je na raspolaganju u našoj maketarskoj i informatičkoj učionici. Radionica će se održati u utorak 19. listopada u 14:30 sati u CTK Rijeka, a namijenjena je mladima od 13 do 18 godina.

 

Za radionice je potrebna prijava.

 

Ako imaš dodatna pitanja u vezi aktivnosti, slobodno se javi Marini na mmrak@ctk-rijeka.hr ili 051 320-280.

Radionicu financijski podupiru Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Primorsko-goranska županija.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content