Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Predstavljamo pobjednike Eurodesk treasure hunta iz Rijeke

16. prosinca 2020.

Eurodeskeuropska informacijska mreža koja daje besplatne, kvalitetne i provjerene informacije o moblinosti za mlade je u 2020. godini napunila 30 godina. Sve je krenulo davne 1990. godine od malog informativnog centra za mlade u Škotskoj, a danas Eurodesk mreža okuplja 1100 organizacija iz 36 država. Eurodeskov centar u Hrvatskoj je dio Agencije za mobilnost i programe Europske unije u koje je uključeno 15 organizacija koje čine eruodesk multiplikatore.

 

Centar tehničke kulture Rijeka je Eurodesk multiplikator od 2013. godine, a od tad do danas smo proveli više od 50 informativnih aktivnosti za mlade.

Kako zbog koronavurisa i mjera koje su snazi nismo u mogućnosti organizirati pravi rođendanski party kako smo to prvotno zamislili pripremili smo za tebe 3 kratka videa s finim receptima iz europskih zemalja.

 

Iako ne možemo putovati to ne znači da ne možemo uživati u finoj europskoj kuhinji. Zahvaljujući ekipi iz Kreativnog kolektiva Kombinat i njihovoj kulinarskoj priči Recept: Aktiviraj SE! složili smo video upute za fine sendviče koje možeš lako pripremiti u udobnosti svog doma, Smørrebrød – tradicionalni danski sendvič s lososom, Piadina Romagnola – talijanski sendvič u piadina kruhu i pikantni španjolski Bocadillo de chorizo. Svaki tjedan objaviti ćemo po jedan recept, pratite naš FacebookInstragram i Tik Tok

 

P.S. ove fine sendviče bismo zajedno pravili na partiju da smo se mogli okupiti

 

Ukoliko želiš znati više o Eurodesk mreži i kako se razvila posjeti njihovu službenu stranicu

Aktivnosti donosimo uz potporu Agencije za mobilnost i programe EU, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content