Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Istraži Europsku godinu mladih 2022!

1. rujna 2022.

Europska komisija donijela je odluku o obilježavanju 2022. kao godine mladih.

Što to znači? Pa naravno, više prilika za mlade!

 

Tijekom razdoblja pandemije određene generacije mladih ostali su zakinuti za brojne prilike u sklopu Europskih programa zbog raznih ograničenja, najviše ograničenja kretanja. Stoga, s ciljem ponovnog uključivanja mladih, njihove reaktivacije i pokretanja dijaloga s mladima, ova godina obilježava se kao Europska godina mladih u kojoj želimo naglasiti važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključujete i digitalnije budućnosti.

Kako bi informirali mlade o mogućnostima koje im se pružaju, CTK Rijeka otvara EU info-kutak u sklopu Centra za mlade Ri connect, gdje će mladi moći potražiti savjet i informacije o aktivnostima u sklopu Europske godine mladih, ali i prilikama za mobilnost (volontiranje, projekti solidarnsoti, studiranje, stručna praksa i putovanje Europom!). U Centru će moći potražiti savjet u vezi prijava na otvorene natječaje, ispunjavanja potrebnih obrazaca i prikupljanja dokumentacije, pisanja životopisa i molbi te rokovima prijava.

 

Ako te zanimaju aktivnosti koje se organiziraju u tvojoj lokalnoj zajednici ili šire, pogledaj kartu događanja na Europskom portalu za mlade gdje je otvorena posebna pod stranica prilikom Europske godine mladih.

Više o Europskoj godini mladih možeš pročitati i na službenim stranicama Europske komisije.

 

Svi zainteresirani mogu doći na info-kutak radnim danom od 12 do 15 sati u Centar za mlade Ri connect (Školjić 6 – prizemlje) ili se najaviti na individualne konzultacije e-mailom na mmrak@ctk-rijeka.hr ili telefonski na 051/ 320-280.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content