Istražimo zajedno svemir mogućnosti

EU mogućnosti za mlade predstavljene u Srednjoj školi Andrije Ljudevita Adamića u Rijeci

29. prosinca 2022.

U petak 23. prosinca 2022. održali smo radionicu EU mogućnosti za mlade u Srednjoj školi Andrije Ljudevita Adamića u Rijeci. Tijekom radionice učenicima smo predstavili brojne programe mobilnosti i prilike za učenje, studiranje, stručnu praksu, volontiranje i putovanje.

 

Prezentirali smo Erasmus+ mobilnosti za mlade, volonterske aktivnosti i projekte Europskih snaga solidarnosti te DiscoverEU putovanja željeznicom i otkrivanje Europe! Mogućnosti su brojne, ali prvi i najvažniji korak na tom putu je informiranje mladih. Stoga smo tijekom radionice učenicima predstavili neke od korisnih alata za pretraživanje poziva na radionice, aktivnosti i projekte u koje se mogu uključiti poput: Eurodesk Opportunity FinderEuropski portal za mladeSalto Youth i podstranice Europske komisije posvećene Europskoj godini mladih 2022.

 

Navedene radionice odvijaju se u sklopu obilježavanja Europske godine mladih 2022 čiji je cilj ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti ali i poticanje dijaloga s mladima o njihovom viđenju vlastite uloge u europskoj budućnosti.

Europska godina mladih pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi. Učenici su tijekom radionice imali priliku podijeliti ideje i mišljenja o sadržajima i temama za koje smatraju da nedostaju u lokalnoj zajednici a koje su im korisne za razvoj novih znanja i vještina ili su im potrebne tijekom osnaživanja za daljnje obrazovanje i izlazak na tržište rada.

Kraj Europske godine mladih ne znači i kraj aktivnosti, stoga pozivamo sve koji su zainteresirani za sudjelovanje u programima mobilnosti da dođu na EU info kutak gdje se mogu informirati i potražiti savjet i informacije o prijavama na programe i mogućnosti koje im se pružaju. Na savjetovanje se možeš najaviti telefonski na 051/320-280 ili mailom na mmrak@ctk-rijeka.hr.

Provedbu radionice EU mogućnosti za mlade financijski podržava Agencija za mobilnost i programe EU i Primorsko-goranska županija.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content