Istražimo zajedno svemir mogućnosti

CTK Rijeka primio je posebnu pohvalu Eurodeska

19. travnja 2021.

Avanturistička igra, koju su mlade osobe razvijale u CTK Rijeka tijekom listopada, za vrijeme Time to move kampanje, donijela nam je posebnu pohvalu žirija godišnje nagrade Eurodesk za inspirativne, kreativne i inkluzivne informativne aktivnosti za mlade!

 

Eurodesk je europski informacijski servis koji mladima pruža informacije o različitim međunarodnim mogućnostima poput volontiranja, putovanja, stažiranja, studiranja, razmjena i brojnih drugih aktivnosti. Od 2011. svake godine se dodjeljuje nagrada Eurodesk Awards s ciljem isticanja i pohvale kvalitetnih, kreativnih i uspješnih projekata kako bi inspirirali ostale udruge koje rade s mladima na nove maštovite ideje i prijave.

Ove godine žiri je pregledao i ocijenio 38 projekata iz 15 različitih zemalja te su dodijeljene glavne nagrade u četiri različite kategorije; najinkluzivniji projekt (Most Inclusive Information Project), najkreativniji projekta (Most Creative Information Project), projekta osnaživanja mladih (Most Empowering Information Project) i nagrada Eurodesk mreže (Network Prize Winner). Glavne nagrade otišle su u Latviju, Italiju, Poljsku i Litvu.

 

Osam Eurodeskovih multiplikatora na europskoj razini dobilo je posebnu pohvalu žirija za inspirativne, kreativne i inkluzivne aktivnosti za mlade među koji se nalaze tri projekta multiplikatora iz Hrvatske, a među kojima je i Centar tehničke kulture Rijeka.

Posebna pohvala odnosi se na aktivnost Avanturistička igra u sklopu projekta RI Connect. Riječ je o igri za mlade u koju se mogu uključiti svi građani i građanke Rijeke. Inspirirani mogućnostima mobilnosti za mlade i činjenici kako je naš grad Europska prijestolnica kulture 2020., spojili smo te dvije priče i napravili igru o ljudima i stvarima koje su posjetili i obilježili Rijeku te znamenitostima i pričama koje su ostale za njima. Igra je osmišljena na način da se igra po Rijeci i okolici, a sve što je potrebno je pametni telefon na kojemu je instalirana aplikacija za čitanje QR kodova i dobro društvo koje je spremno na istraživanje i učenje! U proces kreiranja igre bili uključeni mladi iz lokane zajednice te su imali priliku steći znanja o svom gradu i važnosti međunarodne mobilnosti koja donosi uzajamni napredak i razvoj.

 

Također ćemo pohvalili i naše kolege iz Hrvatske koji su dobili posebne pohvale a to su;  udruga Alfa Albona iz Labina za aktivnost Magic boxes i PRONI Centar za socijalno podučavanje za aktivnost Eurodesk lunapark.

 

Čestitke svima i nadamo se kako ćemo se dogodine također družiti u finalu Eurodesk Awards!

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content