Istražimo zajedno svemir mogućnosti

E-novine

O projektu

Multimedijalni portal E-novine su pokrenute 2006. godine. Od tada do danas su razvijane – mijenjali su se voditelji i polaznici radionica, naziv, izgled stranice i lokacija. Početna ideja je bila da u novinama pišu učenici i učenice grada Rijeke i okolice o pozitivnim događanjima u njihovim školama, kvartu i gradu. No, s vremenom smo shvatili da pozitivu žele širiti i volonteri CTK Rijeka, kao i mladi koji dolaze u Centar. Pa zašto im ne pružiti priliku?! Internet nam omogućuje da se pritom koristimo različitim alatima – tekstom, fotografijom, zvukom, videom, grafikama, animacijama… Zato na portalu Rijeka IN objavljujemo sadržaje u svim formatima koji našim pozitivcima odgovaraju. Radionice za učenike se, zbog školskih obaveza polaznika i polaznica, odvijaju subotom. Sudjelujući u radu portala Rijeka IN svi mogu dobiti znanja i iskustva iz prakse u e-novinarstvu. 2011. godine Grad Rijeka je projekt e-novina nominirao za međunarodnu nagradu City for Childern. Pridružite nam se!

VIJESTI

Development Lab
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Kroz projekt pomažemo nastavnicima steći potrebno znanje i iskustvo vođenja STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije kako bi mogli svojim učenicima na inovativan način približiti STEM i zainteresirati ih za razvoj STEM karijera.
DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Radimo na podizanju svijesti mladih djevojaka o rodnim predrasudama i stereotipima, razvijamo znanje o rodnoj ravnopravnosti i njenoj važnosti te pružamo pozitivne primjere i praktična iskustva iz STEM područja.
SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
U sklopu projekta osmišljavamo i razvijamo aktivnosti koje se bave temama iz prirodnih predmeta, matematike i računarstva temeljene na učenju kroz igru za učenike na svim razinama obrazovanja.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content