Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Uključi se u projekt DREAM – Digital Reality and Educational Activities in Museums

23. lipnja 2022.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka i Centar tehničke kulture Rijeka pozivaju sve zainteresirane učitelje i učiteljice na uključivanje u projekt DREAM – Digital Reality and Educational Activities in Museums! Cilj projekta DREAM je osmišljavanje i pilotiranje inovativne metodologije koja spaja proširenu realnost i muzeje, stoga ovim putem pozivamo učiteljice i učitelje da zajedničkim snagama ojačamo kulturnu svijest naše zajednice, kao i digitalne kompetencije svih pojedinaca koji će sudjelovati u provedbi projekta. Kroz projektne aktivnosti učiteljice i učitelji će razvijati „muzeoteatre“ – multimedijalnu nadogradnju postojećoj muzejskoj građi, koja posjet muzeju pretvaraju u pravu muzejsku predstavu.

 

Kako bi snimili „muzeoteatre“, učiteljice i učitelji će sudjelovati u tri vikend radionice kroz koje će steći sve kompetencije potrebne za kreiranje „muzeoteatra“ zajedno sa svojim učenicima. Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja ponudit će im nekoliko tema među kojima će moći odabrati jednu i nadograditi je u svoj „muzeoteatar“, a najbolji će biti nagrađeni na završnim javnim događanjima u svim državama sudionicama projekta.

 

Svi partnerski muzeji (Finska, Hrvatska, Italija, Portugal) izvest će koproduciranu transkulturnu muzejsku predstavu, koristeći materijale koje su škole razvile tijekom projekta, a ovom prigodom bit će proglašena i apsolutno najbolja muzejska predstava.

 

Edukacije za učitelje će se održati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (Trg Riccarda Zanelle 1), uz napomenu da će svi učitelji sudionici dobiti potvrdu u sudjelovanju u EU projektu. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje javite se na cudotvornica@pphmp.hr ili na  info@ctk-rijeka.hr  (051/ 320-280).

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content