Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Proglašeni najbolji muzeatri projekta DREAM

30. studenoga 2022.

Jučer je u Guvernerovoj palači u Rijeci održan DREAM muzej – završno druženje u sklopu Erasmus+ projekta DREAM. Završno druženje krenulo je s kratkim uvodom u projekt DREAM i u metodologiju koja je razvijena u sklopu projekta, nakon čega su profesorice koje su sudjelovale u projektu održale kratku međusobnu raspravu o procesu snimanja muzeatra sa svojim učenicima te razmijenile svoje dojmove u projektu općenito.  

Nakon kratke rasprave, Andrea Zubović iz Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci provela je sve okupljene kroz muzeatre nastale u sklopu projekta nakon čega smo proglasili najuspješnije: 

  1. Učiteljicu Anu Bilen i 5. razred Osnovne škole “Centar”, Rijeka  – za najbolju izvedbu muzeatra u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka  
  2. Učiteljicu Moniku Bajt Stepić i 5. razred Osnovne škole “Dr. Branimir Marković”, Ravna Gora – za najbolju izvedbu muzeatra u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka 

Podsjećamo, metodologija razvijena u sklopu projekta DREAM omogućila je učenicima i učenicama osnovnih škola iz Primorsko-goranske županije da osmisle muzejske predstave temeljem muzejske građe Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. U sklopu projekta razvijena je i platforma na kojoj je postavljena muzejska građa svih muzeja koji sudjeluju u projektu (talijanski M9 – Muzej 20. stoljeća, finski Poštanski muzej i hrvatski Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka), a s koje svi zainteresirani za DREAM metodologiju mogu downloadati materijale uz pomoć kojih i oni sa svojim učenicima mogu izraditi svoj muzeatar. 

Partnerski konzorcij projekta DREAM čine partneri: M9 District, Stati Generali dell’Inovazione, Centar tehničke kulture Rijeka, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Mapa das Ideas, i Camara Municipal de Oeiras i Postimuseo. Projekt je strateško partnerstvo financirano kroz program Erasmus+. 

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content