Istražimo zajedno svemir mogućnosti

DREAM muzej – završno druženje u sklopu Erasmus+ projekta DREAM

28. studenoga 2022.

Pozivamo sve zainteresirane građane i građanke da nam se pridruže na događanju “DREAM muzej – završno druženje u sklopu Erasmus+ projekta DREAM” na kojem ćemo predstaviti projektne rezultate, razgovarati sa sudionicama projekta, provesti vas kroz muzeatre nastale u projektu te proglasiti najuspješniji muzeatar iz Hrvatske. Događanje će se održati u utorak, 29. studenog 2022. u 14 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Obećajemo, objasnit ćemo vam i što je muzeatar.

U posljednje dvije godine zajedno s partnerima iz Finske, Hrvatske, Italije i Portugala razvijali smo i testirali DREAM metodologiju, u sklopu istoimenog Erasmus+ projekta. Metodologija je omogućila učenicima i učenicama osnovnih škola iz Primorsko-goranske županije da osmisle muzejske predstave temeljem muzejske građe Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Razvili smo i platformu na kojoj je postavljena muzejska građa svih muzeja koji sudjeluju u projektu (talijanski M9 – Muzej 20. stoljeća, finski Poštanski muzej i hrvatski Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka), a s koje svi zainteresirani za DREAM metodologiju mogu downloadati materijale uz pomoć kojih i oni sa svojim učenicima mogu izraditi svoj muzeatar. U četvrtak ćemo uz stručno vodstvo Andree Samaržije iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka prošetati muzeatrima nastalima u sklopu projekta, a nakon šetnje saznat ćemo i koji je najuspješniji hrvatski muzetar.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na događanju “DREAM muzej – završno druženje u sklopu Erasmus+ projekta DREAM” trebaju ispuniti online prijavnicu u nastavku.

 

Partnerski konzorcij projekta DREAM čine partneri: M9 DistrictStati Generali dell’Inovazione, Centar tehničke kulture Rijeka, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja RijekaMapa das Ideas, i Camara Municipal de Oeiras i Postimuseo. Projekt je strateško partnerstvo financirano kroz program Erasmus+.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content