Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Učenici projekta Digitally for Climate uskoro završavaju edukaciju

15. svibnja 2023.

Učenici nižih razreda osnovnih škola zajedno sa svojim nastavnicima pomalo privode kraju svoju edukaciju u sklopu Erasmus+ projekta Digitally for Climate (2021-1-LV01-KA220-SCH-000029630). Do sada su stekli brojna znanja i vještine iz prirode i društva koristeći digitalni alat za učenje.

U provedbu edukacije ukupno je uključeno preko 180 učenika iz Osnovne škole „Sveti Matej“ Viškovo, Osnovne škole Milan Brozović“ Kastav, Osnovne škole “Nikola Tesla” Rijeka i Područne škole „Jušići“ koji će po završetku provedbe svih 12 lekcija steći diplomu mladog klimatologa. Vrijedne učenike mentoriraju njihove nastavnice i nastavnici koji evaluiraju razvijen edukativni materijal te na taj način pomažu u kreiranju Priručnika za nastavnike, dokumenta koji će se razviti za buduće nastavnike i edukatore koji žele koristiti digitalni alat za učenje u svom radu.

Uz priručnik i digitalni alat za učenje, izrađeno je i 12 kurikuluma koji prate digitalizirane lekcije i pomažu nastavnicima u pripremi za nastavu.

Digitalni alat za učenje dostupan je na četiri jezika: hrvatskom, latvijskom, litvanskom i engleskom. Do kraja edukacije našim su polaznicima ostale još samo 3 lekcije i završni ispit nakon čega će postati novi predvodnici održivog i odgovornog načina života. Jedva čekamo podjelu njihovih diploma!

Projekt provode Zemgales regiona Kompetencu attistibas centrs iz Latvije, Centar tehničke kulture Rijeka iz Hrvatske i Siauliai Ragaine progymnasium iz Litve. Projekt je financiran iz Erasmus+ programa.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content