Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Prijave na edukaciju o korištenju Makeathona u formalnom obrazovnom sustavu

2. svibnja 2024.

Zakoračimo zajedno u svijet inovativnog obrazovanja kroz edukaciju o korištenju Makeathona uz formalnom obrazovnom sustavu!

Cilj edukacije je nastavnike, neovisno o predmetu kojeg predaju, obučiti za provođenje STEAM aktivnosti koristeći se formom Makeathona i pritom primjenjujući Design Sprint metode i učenje temeljeno na izazovima.

Projekt Development Lab koristi metodologiju Mind over Matter projekta kroz koji je razvijena igra za definiranje izazova temeljenih na ciljevima održivog razvoja. Učenici temeljem izvučenih setova karata definiraju problem koji se oslanja na 17 ciljeva održivog razvoja te razvijaju rješenje za njega. Razvijeno rješenja može biti u obliku audio i video sadržaja, Internet stranice mobilne aplikacije, fizičkog prototipa, igre (online ili fizičke), predstave, pjesme, priče ili bilo koje druge forme koju učenici odaberu. Tijekom razvijanja rješenja učenici samostalnim istraživanjem stječu znanje u području kojeg se projekti dotiču, ali i razvijaju brojne druge vještine, poput timskog rada, prezentacijskih vještina i vještina rješavanja problema. Pritom rade pod vremenskim pritiskom i sami su odgovorni za proces učenja.

Na edukaciji možete sudjelovati u jednom od tri ponuđena termina.

6. svibnja 2024. od 16 do 19 sati, Privatna srednja škola Andrije Ljudevita Adamića (Dolac 1, Rijeka)

10. svibnja 2024. od 14:30 do 17:30 sati, Centar tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, Rijeka)

13. svibnja 2024. od 9 do 12 sati, Centar tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, Rijeka)

Edukacija se održava u tri termina kako bismo se bolje prilagodili Vašim potrebama, te je dovoljno sudjelovati na jednom od tri ponuđena termina. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje možete se prijaviti ovdje.

Više o projektu i razvijenoj metodologiji možete pročitati ovdje. Budući da je Development Lab projekt u fazi testiranja, predlažemo da se za uvid u metofologiju koristite materijalima i primjerima projekata objavljenih u sklopu Mind over Matter projekta.

Svi sudionici edukacije dobit će potvrdu o sudjelovanju u edukaciji Erasmus+ projekta.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content