Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Partnerskim sastankom u Litvi započeo projekt Development Lab

14. studenoga 2023.

U studenom je u gradu Šiauliai u Litvi održan kick-off sastanak novog Erasmus+ projekta Development Lab, u kojem sudjelujemo kao partnerska organizacija. Na sastanku su definirani detalji vezani za menadžment projekta i zadatke svakog partnera, hodogram rada te detalji provedbe prvih projektnih aktivnosti koji uključuju izradu priručnika za nastavnike i njegovo testiranje u školama partnerima u projektu.

Osim sudjelovanja na sastanku, naši su nas domaćini proveli kroz Šiaulių techninės kūrybos centras (Tehnički centar za mlade Šiaulių) i upoznali nas s njihovim prostorom i radom, pri čemu smo dobili mnoge nove ideje za provedbu naših programa i aktivnosti. Posjetili smo i gimnaziju “Sauletekio” koja također sudjeluje u projektu kao partner i upoznali se sa sličnostima i razlikama između litvanskog i hrvatskog srednjoškolskog obrazovanja. U ovoj gimnaziji učenici imaju vrhunski opremljen STE(A)M laboratorij, rugbi teren, tihu sobu za meditaciju i odmor, učenici uče šivati i kuhati, a svoje slobodno vrijeme mogu provesti igrajući biljar, šah ili stolni tenis na školskim hodnicima.

Sudjelovali smo i na završnom događanju natjecanja Makeathon u organizaciji naše partnerske organizacije, tj. voditelja Devlab projekta, u kojem su srednjoškolci osmišljavali AI rješenja za unaprjeđenje svoga grada te na kojem je pobjednički tim, koji je osmislio jezičnu mobilnu aplikaciju, osvojio nagradu od 500 eura.

 

Projekt Development lab financiran je iz programa Erasmus+ i provodi se 12 mjeseci. Njegov nositelj je Šiaulių techninės kūrybos centras iz Litve. Partneri na projektu su Centar tehničke kulture Rijeka (Hrvatska), Gimnazija Ljudevita Adamića Rijeka (Hrvatska) i Siauliu “Sauletekio” gimnazija (Litva).

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content