Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Development Lab

Development Lab

O projektu

Projekt Development Lab nastavak je partnerstva nakon projekta Mind over matter (2020-2-HR01-KA205-078004 / www.steamproject.eu) u sklopu kojega je razvijena metodologija za povećanje motivacije mladih osoba (13 – 18 godina) za nastavak daljnjeg obrazovanja u STEM području (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika). Stvaranjem i implementacijom inovativne i praktične metodologije koja se temelji na istraživanju demistificirana je znanost i znanstveni procesi – projekt je od strane Europske komisije prepoznat kao primjer dobre prakse na nacionalnoj razini.

Partneri na projektu su u međuvremenu uvidjeli kako još mogu poboljšati već postignute rezultate te iskustvo prenijeti u formalno obrazovanje. Šiaulių techninės kūrybos centras (nositelj) i Centar tehničke kulture Rijeka (koordinator MOM-a) sada nastavljaju s radom sa mladima i edukatorima – provode radionice i STEAM događaje kao što su makeathoni ili kratki jam sessioni kako bi angažirali i inspirirali mlade da razvijaju STEM karijere.

Upravo iz ovih razloga prijavili smo Development Lab – projekt kojemu je cilj STEM edukatorima pružiti potrebno znanje i iskustvo u vođenju STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije. Ovakvim prijenosom znanja omogućit ćemo uključenim edukatorima (nastavnicima u srednjim školama) da svojim učenicima ponude smisleno i praktično znanje koje će poboljšati njihovu sposobnost učenja STEM-a i razvoju uspješnih STEM karijera.

U sklopu projekta razvit ćemo sveobuhvatni priručnik za obuku (poznat i kao program stručnog usavršavanja) za edukatore u formalnom STEM obrazovanju, provesti trening za nastavnike na kojemu će učiti kako provoditi makeathone u nastavnom okruženju, provesti diseminacijske aktivnosti i promovirati inovativne nastavne metodologije u STEM obrazovanju.

Projekt Development lab financiran je iz programa Erasmus+, a njegov nositelj je Šiaulių techninės kūrybos centras iz Litve. Partneri na projektu su Centar tehničke kulture Rijeka (Hrvatska), Gimnazija Ljudevita Adamića Rijeka (Hrvatska) i Siauliu “Sauletekio” gimnazija (Litva).

Partneri

VIJESTI

400811357_730730789096930_1630081320654100519_n
pregrada_vodoravna_podnaslov2
U studenom je u gradu Šiauliai u Litvi održan kick-off sastanak novog Erasmus+ projekta Development Lab, u kojem sudjelujemo kao partnerska organizacija. Na sastanku su definirani detalji vezani za menadžment projekta i zadatke svakog partnera, hodogram rada te detalji provedbe prvih projektnih aktivnosti koji uključuju izradu priručnika za nastavnike i njegovo testiranje u školama partnerima u projektu.

Sve vijesti iz projekta

Skip to content