Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Tražimo nastavnike Crowddreamere – promotore digitalne kulturne baštine

3. veljače 2020.
Tražimo 30 nastavnika iz srednjih škola ili viših razreda osnovnih škola, koji podučavaju učenike između 13 i 18 godina, a koji bi željeli sudjelovati u našem projektu Crowddreaming. Nastavnici će imati priliku steći znanja, kompetencije i vještine vezane uz digitalno kulturno nasljeđe i Crowddreaming metodologiju. Uz mentorstvo će sudjelovati u masovnom online otvorenom tečaju u trajanju od 6 tjedana, a vezano uz Crowddreaming metodu i temu digitalnog kulturnog nasljeđa. 
 
Tečaj za implementaciju Crowddreaming metodologije sastoji se od:
 
– 35 sati interaktivnog MOOT-a (masivnog online otvorenog tečaja), provedenog između veljače i travnja 2020., tijekom kojeg ćete imati priliku susresti se s drugim nacionalnim i međunarodnim kolegama u cilju učenja o tome kako digitalno povećati vrijednost lokalne, regionalne i nacionalne kulturne baštine kao sredstva promicanja europskog identiteta, zajedničkih vrijednosti, kulturnog dijaloga i razumijevanja
 
– Provedbe radionica s učenicima koja je predviđena u razdoblju od travnja do lipnja 2020., za zajedničku produkciju digitalnih projekata za valorizaciju lokalne kulturne baštine
 
– Certifikata za sve polaznike koji uspješno završe trening
 
Cilj je da nastavnici u praktičnom radu s učenicima sudjeluju u zajedničkom osmišljavanju i kreiranju digitalne kulture. Kroz projekt ćemo „izgraditi“ digitalne spomenike koji se bave sljedećim temama:
  1. zajedničke europske vrijednosti
  2. kulturno nasljeđe 
  3. zajednička povijest
  4. interkulturni dijalog i socijalna inkluzija (vezano uz europsko kulturno nasljeđe). 

 

Nakon tečaja, 20 učitelja će provesti radionice sa svojim učenicima. Cijelo vrijeme online tečaja i provedbe radionica imat će na raspolaganju četiri tutora koji će nastavnicima bit na raspolaganju. Svi realizirani projekti bit će javno predstavljeni i promovirani kroz virtualnu platformu (Europa Square), kao i geolokalizirani u svim predstavljenim mjestima u kojima sudjeluju nastavnici, kako bi se eventualno aktivirali jednostavnim tehnikama proširene stvarnosti (Augumented reality) i podijelili s lokalnom zajednicom. Rok za prijavu je nedjelja, 9. veljače.
 
Ne propustite priliku da se uključite u Crowddreaming zajednicu sa svojim učenicima. PRIJAVE ZATVORENE!
Crowddreaming – mladi stvaraju digitalnu kulturu dvogodišnji je KA3 Erasmus+ projekt. Uz pet provedbenih partnera projekt podržava preko 20 pridruženih partnera, među kojima su i Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Centar za industrijsku baštinu (CIB – Sveučilište u Rijeci) te agencija Rijeka 2020.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content