Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Završio je proljetni Makers kamp

26. travnja 2022.

U Centru tehničke kulture Rijeka završio je proljetni Makers kamp koji je na četiri dana okupio učenike iz 11 škola s područja Primorsko-goranske županije. Tijekom svojih proljetnih praznika učenici su pohađali radionice 3D modeliranja, stripa, videa, digitalne fotografije, micro:bita, arduina, maketarstva i programiranja te vrijedno radili na izradi svojih projekata koji su prezentirani javnosti tijekom posljednjeg dana Makers kampa.

Učenički projekti nastali na ovogodišnjem proljetnom Makers kampu ni ove godine nisu razočarali, pa su tako učenici tijekom posljednjeg dana kampa predstavili razne igre nastale kao rezultat njihovog polaženja radionica programiranja, 3D printanja i maketarstva.

Makers kamp je učenicima pružio priliku da, između ostalog, isprobaju i metodologiju projekta Mind over matter te u timovima osmisle projekte koji odgovaraju na izazove 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja. Najuspješniji tim Mind over matter makeathona bio je tim „SIMP za Švedsku“ koji je osmislio veoma inovativno rješenje vezano za iskorištavanje obnovljivih izvora energije te koji će za nagradu otputovati u Švedsku i sudjelovati u međunarodnom Mind over matter makeathonu.

Osim radionica i Mind over matter makeathona, na proljetnom Makers kampu prezentirani su i ostali trening programi Centra tehničke kulture Rijeka te je održan i okrugli stol o mogućnostima STEM-a za poboljšanje naše zajedničke budućnosti.

Na Makers kampu sudjelovali su učenici iz Osnovne škole „Fran Petrić“ Cres, Osnovne škole „Petar Zrinski“ Čabar, Osnovne škole Malinska-Dubašnica, Osnovne škole „Sv. Matej“ Viškovo, Osnovne škole „Fran Franković“ Drenova, Osnovne škole „Drago Gervais“ Brešca, Osnovne škole Zamet, Osnovne škole „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji, Osnovne škole „Rikard Katalinić-Jeretov“ Opatija, Osnovne škole „Nikola Tesla“ i učenici Osnovne škole Kozala.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content