Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Vrijeme je za Meet and code radionice!

28. kolovoza 2023.

Još jedno ljeto nam se opasno bliži kraju, a to znači da u Centar tehničke kulture Rijeka stižu nove super radionice!

Prve po redu su Meet and code radionice kojima je cilj upoznati djecu i mlade sa svijetom tehnologije i programiranja. Ove zabavne radionice osmišljene su na način da pokažu polaznicima kako im programiranje može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja, ali i kako programiranje i robotika mogu biti itekako zabavni.

Ovoga puta za tebe smo pripremili dvije radionice – Robotika za najmlađe i AI Robot, a prijave primamo do popunjenja grupa!

Robotika za najmlađe

Na radionici ćeš se upoznati s drvenim robotićem Cubettom. Kroz igru i pokretanje robota razvijat ćeš logičko razmišljanje te ćeš slaganjem blokova na upravljačkoj ploči stvarati programski kod i pokretati robotića na avanturističkoj karti.

Radionica je namijenjena djeci od 5 do 7 godina, a održat će se 4. i 11. rujna 2023. u dvije grupe. Prva grupa od 17:00 do 18:00 sati, a druga grupa od 18:00 do 19:00 sati.

 

AI robot

Na radionici AI robot ćeš na zabavan i jednostavan način ući u svijet programiranja i robotike. Upoznat ćeš se s Micro:bitom i MaqueenPlus edukacijskim robotom te ćeš naučiti koje funkcionalnosti ima HuskyLens AI kamera i kako ju koristiti s edukacijskim robotom. Na radionici ćeš izrađivati i vlastite projekte i uređaje koji se baziraju na umjetnoj inteligenciji.

Radionica je namijenjena djeci od 10 do 14 godina, a održat će se 5. i 6. rujna 2023. od 17:00 do 19:00 sati.  Radionica je popunjena.

 

PRIJAVNICA

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content