Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Upisi u Budi++ radionice: Istražuj s nama svemir mogućnosti

11. rujna 2020.

Druži se s nama i ove godine na Budi++ radionicama u našem Laboratoriju znanja. Uz uobičajene radionice programiranja, naši predavači osmislili su odlične radionice koje kombiniraju programiranje, robotiku, modeliranje, 3D modeliranje, elektroniku i druge grane iz STEM svijeta, a naš Laboratorij pun je opreme te raznih alata i materijala koje ćemo pritom koristiti. Potrebni su nam samo istraživači i istraživačice koje su spremni s nama istraživati taj neograničeni svemir mogućnosti.

Sve radionice održavat će se u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka, uz poštivanje svih mjera opreza zbog epidemiološke situacije. Zbog poštivanja epidemioloških mjera broj polaznika radionica je ograničen.

Upisi u radionice su otvoreni do petka, 25. rujna ili do popunjenja grupe, a s radionicama krećemo 28. rujna 2020.

 

STEMini

Naša početna radionica na kojima najmlađi (od 2. – 4. razreda OŠ) mogu naučiti kakve sve tajne kriju znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika koji se kriju iza kratice STEM. A kako ćemo to naučiti? Naravno, kroz igru i zabavu. Što je zanimljivije od stvaranja vlastite igračke ili sprave koja koristi sve mogućnosti koje nam omogućuju elektronika, robotika, programiranje, modeliranje i druge grane STEM svemira. Mi vjerujemo da si upravo ti naš/a novi/a STEMini ili STEMina. Uključi se!

Radionica će se održavati svakog ponedjeljka od 16:30 do 18 sati.

Robotika

Logo – početni

Zamisli da možeš mislima upravljati nekom životinjom? Npr. kornjačom? Dobro, možda ne baš mislima, ali zasigurno možeš programskim kodom. Neka naša LOGO kornjača stvara crteže gdje god ju ti usmjeriš, a da i ne pričamo da, ako se potrudiš, možeš ići na natjecanje i biti LOGO faca – čekamo te!

Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole, a održavat će se svakog utorka od 16:30 do 18:00 sati.

 

3D modeliranje

Python – početni

Postoje razne opake zmije na svijetu, ali ovaj naš piton, točnije Python je zasigurno najmoćniji. S njime može stvoriti programe od kojih „boli glava“, a koji ti mogu koristiti u svakodnevnom životu, olakšavati ti razne radnje na računalu, a u školi ćeš biti prava faca. U CTK Rijeka programiranje je zabava, a tražimo genijalce koji se znaju zabavljati pa stoga ne čekaj nego se upiši!

Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se svakog ponedjeljka od 18:15 do 19:45 sati.

STEM

STEM radionica za osnovnoškolce (učenike od 5. do 7. razreda) omogućit će ti da radeći na vlastitom projektu stekneš znanja o tome kako se programira, modelira, lemi, izrađuju nacrti, 3D modelira, radi s elektronikom i još mnogo toga, a sve na zabavan način, kroz igru te zanimljive uratke. Ne čekaj nego nam se pridruži u otkrivanju tajanstvenog svijeta znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike!

Radionica će se održavati svakog utorka od 18:15 do 19:45 sati.

 

3D modeliranje

Programiranje za mlade

Nemaš pojma o programiranju, ali bi rado ušla u taj svijet brojnih mogućnosti? Nema problema, ove godine krećemo od početka, a do kraja ćeš izraditi svoju pravu malu web aplikaciju korak po korak te napraviti prvi korak u svijet IT development-a. Vidimo se!

Radionica je namijenjena mladim osobama od 15 do 30 godina, a održavat će se svake srijede od 18:30 do 20:00 sati.

 

STEMax

Ajme kako bi mi sad dobro došao jedan ______. Ili ono kad ideš na more i onda ti baš treba ______. Nemoj pustiti da ove crte ostanu prazne! Na njima je mjesto za upravo tvoje izume! A kako ih stvoriti naučit ćeš u CTK Rijeka, na našoj STEMax radionici. Radit ćemo s Arduinom, programirati, koristiti strojeve i alate, 3D modelirati, raditi makete i još hrpu toga, a sve kroz projekte koje ćemo skupa osmišljavati. Pitaš se zašto? Zašto ne!

Radionica je namijenjena učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole te srednjoškolcima, a održavat će se svake srijede od 16:45 do 18:15 sati.

Sudjelovanje u svim radionicama je besplatno tijekom cijele školske godine zahvaljujući financijskoj podršci Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Od druženja s nama na Budi++ radionicama dijeli te samo ispunjavanje prijavnog obrasca u nastavku. Što čekaš?

PRIJAVNICA

Prijaviti se možete ispunjavanjem PRIJAVNICE.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content