Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Upisi u Budi++ radionice 2022./2023.

15. rujna 2022.

Krenula je nova školska godina, a u CTK Rijeka to može značiti samo jedno – vrijeme je za
Budi ++ radionice! Pridružite nam se u novim Budi++ avanturama i postanite dio našeg genijalnog Laboratorija znanja! Od 26. rujna 2022. godine Centar tehničke kulture Rijeka kreće s novim edukativnim radionicama koje nude ponešto STEM-a za svakoga – elektroniku, robotiku, programiranje i modeliranje.

 

Upisi u radionice su otvoreni do petka, 30. rujna ili do popunjenja grupa, a s radionicama krećemo 26. rujna 2022. godine

Logo – početni // RADIONICA POPUNJENA

Zamisli da možeš mislima upravljati nekom životinjom? Npr. kornjačom? Dobro, možda ne baš mislima, ali zasigurno možeš programskim kodom. Neka naša LOGO kornjača stvara crteže gdje god ju ti usmjeriš, a da i ne pričamo da, ako se potrudiš, možeš ići na natjecanje i biti LOGO faca – čekamo te! Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole, a održavat će se svakoga četvrtka od 16:30 do 18:00 sati.

Python – početni // RADIONICA POPUNJENA

Postoje razne opake zmije na svijetu, ali ovaj naš piton, točnije Python je zasigurno najmoćniji. S njime možeš stvoriti programe od kojih „boli glava“, a koji ti mogu koristiti u svakodnevnom životu, i olakšavati ti razne radnje na računalu, a u školi ćeš zbog toga zasigurno biti prava faca. U CTK Rijeka programiranje je zabava, a tražimo genijalce koji se znaju zabavljati, stoga ne čekaj nego se upiši! Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se svakoga četvrtka od 18:15 do 19:45 sati.

STEM 1 // RADIONICA POPUNJENA

Ova radionica za osnovnoškolce omogućit će ti da naučiš kakve sve tajne kriju znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika – zanimljiva područja koja se kriju iza kratice STEM. Jer, što je zanimljivije od stvaranja vlastite igračke ili sprave koja koristi sve mogućnosti koje nam pruža STEM svemir? Baš ništa! Dođi na radionicu i upoznaj se sa STEM-om kroz igru i zabavu! Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 5. razreda osnovne škole, a održavat će se svakog utorka od 16:30 do 18:00 sati.

STEM 2 // RADIONICA POPUNJENA

Ova radionica omogućit će ti da radeći na vlastitom projektu stekneš znanja o tome kako se programira, modelira, izrađuje nacrte, 3D modelira, radi s elektronikom i još mnogo toga, a sve to na zabavan način - kroz igru i zanimljive uratke. Ne čekaj nego nam se pridruži u otkrivanju tajanstvenog svemira znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike! Radionica je namijenjena učenicima od 6. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se svakog utorka od 18:15 do 19:45 sati.

Sudjelovanje u svim radionicama je besplatno tijekom cijele školske godine zahvaljujući financijskoj podršci Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content