Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Upisi u Budi++ radionice 2021./22.

22. rujna 2021.

Vrijeme je za Budi ++ radionice! Naš Laboratorij znanja od 4. listopada postaje centar svijeta za male programere! Ovoga puta na programu imamo čak četiri super zanimljive radionice koje nude ponešto za svakoga – elektroniku, robotiku, programiranje, modeliranje i sve druge grane i grančice STEM svemira.

Upisi u radionice su otvoreni do četvrtka, 30. rujna ili do popunjenja grupe, a s radionicama krećemo 4. listopada 2021.

 

Logo – početni

Zamisli da možeš mislima upravljati nekom životinjom? Npr. kornjačom? Dobro, možda ne baš mislima, ali zasigurno možeš programskim kodom. Neka naša LOGO kornjača stvara crteže gdje god ju ti usmjeriš, a da i ne pričamo da, ako se potrudiš, možeš ići na natjecanje i biti LOGO faca – čekamo te! Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole, a održavat će se svakog ponedjeljka od 16:30 do 18:00 sati.

Python – početni

Postoje razne opake zmije na svijetu, ali ovaj naš piton, točnije Python je zasigurno najmoćniji. S njime može stvoriti programe od kojih „boli glava“, a koji ti mogu koristiti u svakodnevnom životu, olakšavati ti razne radnje na računalu, a u školi ćeš biti prava faca. U CTK Rijeka programiranje je zabava, a tražimo genijalce koji se znaju zabavljati pa stoga ne čekaj nego se upiši! Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se svakog utorka od 18:15 do 19:45 sati.

STEM 1

Ova radionica za osnovnoškolce omogućit će ti da naučiš kakve sve tajne kriju znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika – zanimljiva područja koja se kriju iza kratice STEM. Jer, što je zanimljivije od stvaranja vlastite igračke ili sprave koja koristi sve mogućnosti koje nam pruža STEM svemir? Baš ništa! Dođi na radionicu i upoznaj se sa STEM-om kroz igru i zabavu! Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 5. razreda osnovne škole, a održavat će se svakog utorka od 16:30 do 18:00 sati.

STEM 2

Ova radionica omogućit će ti da radeći na vlastitom projektu stekneš znanja o tome kako se programira, modelira, lemi, izrađuju nacrti, 3D modelira, radi s elektronikom i još mnogo toga, a sve to na zabavan način - kroz igru i zanimljive uratke. Ne čekaj nego nam se pridruži u otkrivanju tajanstvenog svemira znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike! Radionica je namijenjena učenicima od 6. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se svakog ponedjeljka od 18:15 do 19:45 sati.

Sudjelovanje u svim radionicama je besplatno tijekom cijele školske godine zahvaljujući financijskoj podršci Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prijavi se što prije i Budi ++!

 

PRIJAVNICA

Prijaviti se možete ispunjavanjem PRIJAVNICE.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content