Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Upiši se na Meet and Code radionice!

5. listopada 2021.

U Centar tehničke kulture Rijeka stižu nove online Meet and code radionice! 
Meet and Code je inicijativa kojoj je cilj upoznati djecu i mlade ljude od 8 do 24 godina sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani na način da pokažu mladim ljudima koliko programiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Ovoga puta za tebe smo pripremili čak tri nove online radionice koje će se održati putem platforme Zoom, a prijave primamo do popunjenja grupa!

 

UVOD U SCRATCH

Scratch je odličan program za ulazak u svijet programiranja – radi se o programskom jeziku koji omogućuje jednostavno stvaranje interaktivnih priča, igara i animacija koje potom možeš podijeliti online. Na online radionici polaznici će se upoznati s osnovama rada u Scratchu te će izrađivati popularnu igricu “Flappy Bird”. Radionica je namijenjena djeci od 8 do 13 godina, a održat će se 13. listopada od 17:00 do 19:00 sati.

 

HTML/CSS/Bootstrap

Na ovoj online radionici polaznici će se upoznati s HTML tagovima i osnovama CSS-a. Koristit će Bootstrap (besplatni CSS framework) te će kreirati vlastitu jednostavnu web stranicu koju će samostalno vizualno urediti. Radionica je namijenjena djeci od 13 do 18 godina, a održat će se 20. listopada od 17:00 do 19:00 sati.

 

IZRADI SINGLE PAGE WEB KORISTEĆI WORDPRESS

Na ovoj radionici polaznici će napraviti single page web stranicu koristeći najkorišteniji CMS sustav – WordPress. Naučit će što su hosting i domena, kako instalirati lokalni XAMPP server i kako instalirati WordPress. Upoznat će se s temama i plugin-ovima za WordPress, te će nakon toga dobiti samostalni zadatak za kreiranje jednostavne single page web stranice. Radionica je namijenjena mladim osobama od 14 do 24 godina, a održat će se 25. listopada od 17:30 do 19:30 sati.

PRIJAVNICA

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content