Istražimo zajedno svemir mogućnosti

TurbINA: Izradi svoju vjetrenjaču

4. prosinca 2020.

Ne možemo održavati radionice u CTK Rijeka, ali to ne znači da naše istraživanje fizike, elektronike i programiranja treba stati. Pripremili smo za vas radionicu TurbINA – dobit ćete edukacijske kitove i videoupute a na vama je da doma složite vjetrenjaču koja energiju vjetra pretvara u svjetlo te snimite kratke videe o procesu nastanka vaše vjetrenjače.

 

 

Vjetroturbine ili vjetrene turbine su energetski strojevi koji pretvaraju kinetičku energiju vjetra u mehanički rad, ponajprije za pogon električnih generatora. Kako oni rade naučit ćeš slažući svoju vjetrenjaču koja zahvaljujući energiji vjetra može proizvesti svjetlost.

Prijave su otvorene! Nakon što se prijaviš dobit ćeš mail s uputama kako pokupiti svoj edukacijski kit te uputama o tome što očekujemo od sudionika. 

Svi polaznici radionice dužni su snimiti nastanak svoje turbine u roku od tjedan dana od preuzimanja kita. Trebat će napraviti jedan kratki video (u trajanju od minimalno 15 sekundi) o tome kako grade svoju vjetrenjaču i jedan kratki video (u trajanju od minimalno 15 sekundi) kada ju završe da dokažu kako je proradila. Videe potom treba podijeliti na društvenim mrežama i tagirati CTK Rijeka, INA – Industrija nafte te staviti hashtagove #turbINA, #širimoznanje, #vjetrenjača, #DIY. Ukoliko nisi aktivna ili aktivan na društvenim mrežama, kratke videe pošalji na mail imusanovic@ctk-rijeka.hr i mi ćemo ih podijeliti kroz naše kanale.

Radionicu TurbINA donosimo u suradnji s INA – Industrija nafte d.d. koji su nas prepoznali kao partnera te svojom donacijom omogućili provedbu radionice.

 

PRIJAVNICA 

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content