Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Šest polaznika Budi++ radionica pozvano je na Državno natjecanje iz informatike u osam kategorija

18. ožujka 2021.

I ove godine imat ćemo Budi++ predstavništvo na Državnom natjecanju iz informatike što će se održati od 12. do 14. travnja 2021. Naše Budi++ predstavništvo, koje čine Patrik, Marta, Marin, Mak, Josip i Simeon, već se priprema.

U kategoriji Logo, za šesti razred, pozvani su Patrik Klovar Lukarić i Marta Ljubić, dok će u istoj kategoriji, samo za osme razrede osnovne škole, naše boje braniti Marin Kupanovac.

Kategorija Algoritmi donijela nam je još dva predstavnika šestih razreda  – Maka Šolaju i Josipa Šebelja. Josip je pozvan na Državno natjecanje i u kategoriji Digitalne kompetencije.

Od srednjoškolaca, na Državno natjecanje se plasirao Simeon Stefanović, učenik drugog srednje, i to u dvije kategorije: Algoritmi i Osnove informatike – Strukovne škole.

Jako se veselimo rezultatima naše Budi++ ekipe koja se svake godine s Državnog natjecanja vrati s medaljama. Ono što sigurno znamo jest da će se oni nastaviti vrijedno pripremati sa svojim mentorima Lorisom Rašpolićem, Ivanom Perišom, Jakovom Tomasićem i Ivanom Žužić u sljedećim tjednima.

Podsjetimo, projekt Budi++ dugogodišnji je projekt CTK Rijeka koji potiče izvrsnost djece i mladih u području informatike, a financijski ga podupire Grad Rijeka.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content