Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Robotika za najmlađe u CTK Rijeka

6. listopada 2023.

U Centru tehničke kulture Rijeka kreću radionice robotike za naše najmlađe sugrađanke i sugrađane! Radionice robotike namijenjene su djeci od 5 do 8 godina, a polaznike će uvesti u svijet kodiranja bez upotrebe računala.

Najmlađi će razvijati računalno razmišljanje koristeći edukativne robotiće i edukativne igre, te izvoditi zabavne eksperimente. Kroz radionice će se pomoću laganih aktivnosti stimulirati razvoj STEM vještina kod polaznika, a sve to kroz avanturu, igru i dobru zabavu.

Radionice će se odvijati svakog ponedjeljka u dvije grupe: prva grupa uključuje dobnu skupinu od 5 do 6 godina, a odvijat će se u terminu od 17:30 do 18:30 sati. Druga grupa uključuje dobnu skupinu od 7 do 8 godina, a odvijat će se u terminu od 18:30 do 19:30 sati.

 

Radionice robotike za najmlađe su besplatne, a s provedbom kreću u ponedjeljak, 16. listopada 2023. Posljednja radionica održat će se 18. prosinca 2023.

 

Radionice robotike za najmlađe financijski podupiru Hrvatski robotički savez, Središnji državni ured za demografiju i mlade, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

 

RADIONICA POPUNJENA

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content