Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Radionica izrade baterije

30. studenoga 2021.

Uskoro nam stiže nova super radionica za djecu i mlade s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije! U sklopu programa Budi++ koji potiče izvrsnost učenika osnovnih i srednjih škola iz Primorsko-goranske županije, organizirat ćemo radionicu Izradi svoju mini bateriju. Izradom zanimljivog projekta – mini baterije – polaznici će naučiti kako povezati održivost, energiju, znanost i tehnologiju na zabavan način. Na radionici će se polaznici upoznati s time kako funkcionira električna energija te će izraditi vlastite baterije sposobne pokrenuti manje elektroničke uređaje koristeći reciklirane materijale.

Radionicu će provoditi edukatori iz CTK Rijeka s dugogodišnjim iskustvom organizacije i izvedbe programa iz područja robotike, informatike, tehničke kulture i STEM-a općenito. Radionica će se odvijati u prostoru CTK Rijeka koja svojom veličinom zadovoljava držanje propisanog razmaka i svih ostalih epidemioloških mjera.

U slučaju nemogućnosti održavanja fizičkih radionica zbog mjera zaštite od korona virusa, polaznici će dobiti kitove sa svim dijelovima i priručnikom s uputama na koji način mogu izraditi svoju mini bateriju te će se organizirati online susret s edukatorom koji će im objasniti postupak izrade baterije.

Radionicu izrade baterije donosimo u suradnji s INA – Industrija nafte d.d. koji su nas prepoznali kao partnera te svojom donacijom omogućili provedbu radionice.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content