Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Pridruži nam se – spasimo naš planet u Scratchu

18. svibnja 2020.

Centar tehničke kulture Rijeka pridružuje se međunarodnom događaju Moonhack koji okuplja djecu iz cijeloga svijeta na tjedan programiranja, a koji se ove godine obilježava od 25. do 31. svibnja.

Ovogodišnji je cilj vratiti Moonhack na Zemlju i u vaše domove. Iskoristite novonastalu situaciju i kvalitetno provedite vrijeme za ekranom, spojite se virtualno s prijateljima, preuzmite upute i programirajte vlastito rješenje za spas planeta.

Cilj je napraviti vlastite projekte za spas planeta – razmislite o korištenju vode, obnavljanju drveća, održivosti i još puno puno toga. Spasimo naš planet, jedan po jedan projekt!

U svijetu se danas događa puno toga zbog čega je tim Code Cluba Australije izgradio ovogodišnje Moonhack projekte u nadi da će potaknuti djecu na razmišljanje o promjenama koje bi mogli napraviti u životu.  

Nadamo da ćete nam se virtualno samostalno ili sa svojom obitelji pridružiti iz udobnosti doma. Provedite zabavno i edukativno sat vremena zajedno, izrazite svoju kreativnost te prve ili napredne programske korake napraviti u Scratchu. Pošaljite nam svoje radove, rado ćemo ih objaviti na našim društvenim mrežama.

Prijavi se kratkom prijavnicom u nastavku. Nakon prijave dobit ćete link i upute. Radionice su namijenjene za učenike od 1.  do 8. razreda i besplatne su te se provode kroz projekt Budi++ koji financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Hrvatska za djecu, HBOR i INA. 

 

PRIJAVNICA

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content