Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Pokazne radionice robotike

15. prosinca 2021.

U ponedjeljak, 13. i u utorak, 14. prosinca provedene su dvije pokazne radionice robotike (micro:bit) s ciljem popularizacije STEM-a u Primorsko-goranskoj županiji. Radionice su održane u Osnovnoj školi ”Dr. Andrija Mohorovičić” Matulji, a na njima je sudjelovalo 25 učenika petih razreda, kao i dvoje profesora.

Radionice su provedene s ciljem razvijanja prirodoznanstvene pismenosti među učenicima od najranije dobi, a temeljene su na propitivanju, opažanju, opisivanju, razmjeni ideja, postavljanju pretpostavki, mjerenju, obradi i prikazivanju podataka, rješavanju problema, zaključivanju, kritičkom promišljanju i argumentiranoj raspravi.

Kroz radionicu polaznici su dobili priliku iskusiti praktičnu primjenu micro:bita, a sudjelovanjem nastavnika na radionicama osiguran je i prijenos znanja i metoda rada za popularizaciju STEM-a koje će oni moći nastaviti koristiti u daljnjem radu s učenicima.

Radionice su istovremeno ojačale suradnju neformalnog i formalnog sektora u promicanju STEM područja, povećale znanja i vještine mladih iz tehničke kulture te doprinijele stvaranju poticajnog okruženja za razvoj u Primorsko-goranskoj županiji.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content