Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Odlični rezultati naših polaznika na županijskom natjecanju iz informatike

20. veljače 2020.

U petak 14. veljače održano je županijsko natjecanje iz informatike na kojem je sudjelovalo 28 polaznika CTK Rijeka radionica za darovite informatičare od kojih je većina ostvarila plasman među prva tri u Primorsko-goranskoj županiji. Tako na ovom natjecanju imamo 10 prvih, 10 drugih i dva treće mjesta, a prema neslužbenim rezultatima čak njih deset će biti pozvano na državno natjecanje.

Natjecanja za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolaca se održavala u Osnovnoj školi „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji te u Ekonomskoj školi „Mije Mirkovića“ u pet kategorija: Programski jezik Logo, Algoritmi, Osnove informatike i Digitalne kompetencije te Razvoj softvera.

Posebno su se istaknuli Jakov Tomasić, Simeon Stefanović, Patrik Klovar Lukarić, Mak Šolaja, Svebor Stublija, Marin Kupanovac, Andrej Čizmarević i Bojan Puvača.

Uspješni polaznici pod istim mentorstvom kao i za županijsko natjecanje, Ivane Žužić, Dina Ilića i Lorisa Rašpolića nastavljaju pripreme za državno natjecanje koje će se održati od 24. do 27. ožujka 2020. godine.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content