Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Meet and Code 2020: Križić-kružić

14. rujna 2020.

Započinjemo s obilježavanjem Europskog tjedna programiranja! I ove godine donosimo nekoliko Meet and code radionica, a prva je online radionica Pythona na kojoj ćemo naučiti kako napraviti igricu Križić-kružić.

Onaj tko nije igrao igricu Križić-kružić i naučio kako matirati protivnika, nije se još rodio. No, onih koji znaju isprogramirati računalo da igra Križić-kružić je već puno manje. Zato je odlična stvar što to možeš naučiti s nama ukoliko se prijaviš na prvi online Meet and Code susret ove jeseni što će se održati u četvrtak, 24. rujna, od 17 do 18:30 sati.

Radionica je namijenjena mladima od 16 do 24 godine, a zamišljena je na način da se polaznici nakon prijave uz pomoć video uputa upoznaju sa svijetom Pythona i do online susreta pokušaju napraviti sve da naprave svoju prvu računalnu igricu. Pritom  će naučiti osnovne koncepte programiranja poput varijabli, unosa i ispisa, naredbi odlučivanja, petlji, polja i dr. Zato će oni koji se prvi prijave imati i više vremena za proučavanje Pythona i programiranja 😉 Odmah po prijavi naši predavači poslat će mi mail s linkovima na upute.

Vremena za proučiti Python i isprogramirati svoj Križić-kružić imaš do četvrtka, 24. rujna, u 17 sati kada ćemo se svi zajedno naći na live sesiji kako bismo razmijenili iskustva, rješavali bugove na koje smo naišli po putu te razgovarali o programiranju. Planirano trajanje live sesije je 90 minuta.

Meet and Code je inicijativa kojoj je cilj da upoznati djecu i mlade ljude od 8 do 24 godina sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani na način da pokažu mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Meet and Code aktivnosti održavaju se diljem Europe u sklopu Europskog tjedna programiranja, koji se ove godine obilježava od 10. do 25. listopada, no online aktivnosti kreću i ranije.

 

 

PRIJAVNICA

Prijaviti se možete ispunjavanjem PRIJAVNICE.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content